Dit fruit kun je het beste eten in de ochtend

Houd jij ook zo van een lekker hartig ontbijtje? Gebakken ei, toast en avocado zijn natuurlijk niet heel slecht, maar toch kun je beter je dag beginnen met iets lichters, zoals fruit.  In de ochtend is je lichaam namelijk volop aan het detoxen en dit soort ontbijtjes kunnen zwaar vallen, waardoor je lichaam moeite heeft om het te verteren en je de rest van de dag last kunt krijgen van vermoeidheid.

Fruit daarentegen biedt vitaminen en mineralen, zoals vitamine C en kalium. Veel vruchten hebben vezels en dit helpt je spijsvertering vertragen, zodat je langer vol bent.

Bananen

Bananen zijn natuurlijk niet nieuw als het om ontbijten gaat. Perfect voor in havermout of smoothies. Bananen zorgen voor een goede bron van kalium, een belangrijke voedingsstof voor de spieren. Vergeet vooral geen chiazaad toe te voegen aan je banaan, dit zorgt voor een langzamere (en dus betere) vertering.

Grapefruit

Uit onderzoek is gebleken dat een halve grapefruit eten voor elke maaltijd helpt met afvallen. Grapefruits zitten namelijk vol met vet verbrandende eigenschappen. Ook zit het vol met anti-oxidanten die je immuunsysteem een goede boost geven.

Watermeloen

Zoals de naam al laat weten zijn watermeloen perfecte om je lichaam te hydrateren in de ochtend. Ook zit het vol met lycopeen, een voedingsstof dat goed is voor je zicht en hart. 

 Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn het voorbeeld van klein, maar fijn. Deze kleine besjes zitten vol anti-oxidanten, waardoor je geheugen en bloeddruk vooruitgaan. Het handige aan blauwe bessen is dat de bevroren versie net zo goed zijn als de verse.

Kantaloepa

Ook dit is een goede aanvulling aan je ontbijt. Een kwart meloen bevat slechts 50 calorieën en 100% van de aanbevolen dagelijkse inname van zowel vitamine C en vitamine A. Wat belangrijke voedingsstoffen zijn voor een soepele, jonger uitziende huid. En, zoals de meeste meloenen, zit er veel water in. Hierdoor zul je gehydrateerd blijven tot de lunch.

Nu dat je toch aan die healthy lifestyle kick zit
Sporten zonder sportschool doe je zó!
5 dingen die je niet moet eten als je een gezonde gladde huid wilt.

PHOTOCREDITS : POLYVORE