DIT is de nieuwe superfood

Vergeet superfoods zoals de gojibessen, chiazaden en tarwegras. Er is namelijk een nieuw soort superfood die jij nog niet kent! Het is niet alleen gezond en lekker, maar ook nog eens heel mooi om te zien! Meet de Pitaya, ook wel dragonfruit genoemd. Dit stuk fruit komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en tegenwoordig wordt de vrucht veel gekweekt in Azië en China.  Zoek op Instagram #pitaya en je vindt de mooiste afbeeldingen van gezonde fruitsmoothies en salades waar ze deze superfood voor gebruiken. Wij weten zeker dat jij hier fan van wordt, want de smaak is subtiel zoet, en lijkt een beetje op een kiwi qua structuur en smaak. Als je de voordelen van hieronder leest, ben je helemaal meteen om. Hup, naar de supermarkt dus!

Versterkt het immuunsysteem
De pitaya ziet er niet alleen mooi uit, het heeft ook een lekker smaakje en het bevat daarnaast ook nog eens belangrijke elementen die kunnen helpen om ziektes te voorkomen. Dit komt doordat deze superfood veel vitamine C bevat en dat geeft een flinke boost aan je afweersysteem, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes.

Anti-aging eigenschappen
Wie wil er nou geen jong en strak huidje (blijven) hebben? Met deze superfood is dat mogelijk! Superfoods bevatten vaak veel antioxidanten die je huid jong houden. Pitaya zit boordevol met die antioxidanten. Wanneer je dit stukje fruit eet, krijg je al genoeg van die antioxidanten binnen, maar je kunt er ook een anti-aging masker van maken: verfijn het fruit in een kom en voeg er wat honing toe en je hebt een echt superfood masker tegen veroudering!

Verbetert de spijsvertering
Wanneer je deze vrucht eet, moet je proberen om de huid en de zaden te eten. Hier zitten de meeste vezels in, en hoe meer vezels, hoe beter je spijsvertering gaat werken.

Ondersteunt gewichtsverlies (YES!)
Een kleine pitaya bevat slechts 60 calorieën (nog minder dan een gekookt ei) en is dus een geweldig tussendoortje. Het vult enorm door de vezels en bevat weinig calorieën, waardoor het je gewichtsverlies ondersteunt. Je wordt er dus goed ‘vol’ van, waardoor je minder zin hebt om te snacken. Wil je dan toch snacken? Er zijn nog een aantal goede tussendoortjes!

Het houdt je lokken gezond
Heeft je droge of broze haar een beetje verzorging nodig? De pitaya is ook perfect te gebruiken voor een haarmasker. Ja, echt! Verfijn het fruit en masseer het mengsel in je haar en op je hoofdhuid. De pitaya zorgt ervoor dat de haarzakjes open blijven, zodat je haar gezond en glad blijft.

Source: Static