Dit is het SLECHTSTE moment om te eten

Het antwoord zal je verbazen, want we doen het waarschijnlijk allemaal wel eens. Helemaal als we haast hebben. Je herkent het vast wel: je moet haasten naar je werk of naar een andere afspraak en je hebt snel thuis een boterham gesmeerd en een zak koekjes of crackers in je tas gestopt die je onderweg naar het station of de bushalte opeet. Dat moment waarop je eet en loopt tegelijk, dat zou je beter kunnen laten.

Take your time

Nu vraag jij je zeker af waarom dit dan zo slecht is? Nou, het heeft te maken met focus. Wanneer je aan het lopen bent, ben je gefocust op het lopen, waardoor het eten niet de eerste prioriteit heeft. Je eet wel, maar denkt hier verder niet over na. Je bent op die manier sneller geneigd om veel meer te eten.Voor je het weet heb je die hele zak koekjes op terwijl je naar de bushalte loopt.

Ook focus je je niet op het kauwen, waardoor het een hap-slik-weg situatie wordt. Hierdoor kan je lichaam het voedsel minder goed verteren. Het slechtste moment om te eten is dus wanneer je aan het lopen bent. Neem daarom gewoon lekker de tijd voor je ontbijt voordat je aan je lange dag begint. Heb je deze lekkere ontbijtjes al gezien?

Maak jij deze ontbijtfouten ook wel eens?
7 ontbijt fouten die jij waarschijnlijk ook maakt

More about food:
Is eten na acht uur ’s avonds slecht voor je?
Langer haar krijgen? Eet dan deze etenswaren
4x eten waar je volgens diëtisten geen gram van aankomt