Dit is waarom je make-up in de koelkast moet bewaren!

Terwijl het nu weer een hit schijnt te zijn om een selfie zonder make-up te plaatsen, gaan wij het lekker tegendraads over make-up hebben. Want wat moeten we zonder? Sommige van ons vinden het geen probleem om af en toe de foundation even te laten liggen, maar zonder oog make-up voelen de meeste zich toch wel erg kaal. Ben je iemand die maandelijks een fortuin aan foundations, mascara’s en poeders uit geeft? Of koop je een keer in de zoveel tijd een hele voorraad en moet je het daar een tijd mee zien te doen? Maakt helemaal niks uit, want dit is wat je moet weten!

Cosmetica heeft een houdbaarheidsdatum. Op elk product dat je koopt staat een potje afgebeeld, met daarin de letter M, die staat voor maand, en een cijfer, die staat voor het aantal maanden dat het houdbaar is na het openen. Daarnaast moet je je make-up eigenlijk op een donkere, droge en koele plek bewaren. De ideale temperatuur om cosmetica te bewaren is tussen de 8 en de 12 graden. Om die reden is het dan ook verstandig om (tijdens warme dagen) je make-up in de koelkast te bewaren! Dus pakt je vriend ’s ochtends je lippenstift uit de koelkas in plaats van z’n flesje drinken? Zo begin je de dag gegarandeerd met een lach!

P.S. Doe jij al aan baking? Dit schijnt het nieuwe contouring te zijn en is veel makkelijker… Lees hier hoe je het doet!