Dit is wanneer je het beste kunt douchen

Of je nou in de ochtend of in de avond doucht: Het is beide fijn. In de ochtend om heerlijk rustig wakker te worden en voor het slapengaan om fris in bed te kruipen. Maar kun je nou beter in de ochtend of in de avond douchen?

You are all lucky want beide is namelijk goed! ’s Ochtends wakker worden onder de douche heeft een positief effect op je bloedcirculatie. Het zorgt ervoor dat je minder stress hebt en dat je creatiever bent gedurende de dag. Zo blijkt uit een onderzoek van Shelley H. Carson van de Harvard Universiteit.

Douchen in de avond heeft ook zo z’n voordelen. Het vuil van de dag afspoelen in de avond zorgt namelijk voor de ultieme ontspanning. Daarnaast is een warme avonddouche goed voor je ultieme ontspanning. Je bloeddruk daalt en vermindert stress waardoor je dus sneller in slaap valt. Ook zorgt een warme douche voor de aanmaak van melatonine. Dat zit in de middeltjes wat artsen voorschrijven bij slapeloosheid. Je snapt ‘m al, hier ga je dus veel lekkerder van slapen.

Droge huid door het douchen?

Maar (ja, natuurlijk is er een maar) let wel op! Als je een droge huid hebt, kan je beter in de avond douchen. Het warme water zorgt er namelijk voor dat je huid snel uitdroogt. ’s Avonds heb je namelijk de tijd om je huid goed te hydrateren en in te smeren met bodylotion en je gezicht met een fijne nachtcrème. Zodat je huid weer in balans is. Heb je vaak last van een droge huid na het douchen? Wissel dan je warme douche een minuut af met een koude douche. Zo zorg je voor een beter doorbloeding en voorkom je een droge huid.

Al met al, de keuze is dus aan jou. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen.

Hier moet je op letten als je gaat douchen:
De meest gemaakte fouten tijdens het douchen

Ook altijd zoveel haaruitval in de douche?
Zo verlies je minder haar tijdens het douchen