Dit zijn de haartrends van 2018

”New year, new me!” Als je dit op 1 januari hebt uitgesproken en je het ook echt meende, hoort een nieuwe haircut eigenlijk ook bij je nieuwe ik. Ben je toch te veel gehecht aan je coupe? Dan kan je je haar ook eens op nieuwe manieren stylen. Wij zetten de haartrends voor je op een rij mét inspiratiebeelden.

Haar op één lengte

Heb je afgelopen jaar laagjes in je haar geknipt om het er wat speelser uit te laten zien? Dan wil je ze nu weer laten uitgroeien. Sleek haar op één lengte is nu in. Dit maakt je haar ook nog eens makkelijker om te stijlen. Dus geen losse plukjes meer als je een strakke paardenstaart wil maken.

Stijl achterover

Met je haren op één lengte kan je je lokken ook heel mooi stijl achterover dragen en achter je oren. Gebruik een haarmousse of haarspray om het in model te houden. Zo is je gezicht ook nog eens mooier te zien.

Middenscheiding

Heb je je scheiding altijd iets meer naar rechts of naar links zitten? Ga dan eens een keer voor een middenscheiding. Deze trend werkt het best als je de scheiding heel strak trekt en weinig volume aan de bovenkant creëert. Wil je je haren krullen? Krul je haar dan niet vanaf de bovenkant, maar ongeveer vanaf een derde van je haarlengte.

Lage en steile staart

Pak er maar een stijltang bij en maak je staart zo laag mogelijk. De messy paardenstaart maakt plaats voor de nette paardenstaart. Hoe minder losse plukjes, hoe beter. (Zo kan je je staart langer laten lijken).

Een rechte bob

Durf je voor een echte verandering gaan? Knip je lange lokken dan recht af tot een bob. Met ook een middenscheiding bij de bob zit je helemaal goed. (Bekijk hier nog meer inspiratie voor een bob).

 

Wil je langer haar krijgen?
> Eet dan deze etenswaren

Droogt je haar niet snel?
Dit zijn 7 manieren om je haar sneller te laten drogen

Föhn je je haar graag?
Zo föhn je je haar als een pro