Door deze simpele trucs lijkt je huis altijd opgeruimd

Opruimen, het is niet onze favoriete bezigheid. Als we thuis komen na een lange werkdag ploffen we nou eenmaal liever op de bank om een film te kijken. En in het weekend kunnen we ook wel leukere dingen bedenken.. Maar natuurlijk willen we wel allemaal een opgeruimd huis. Vooral als er onverwachts mensen langskomen.. Gelukkig hoef je hier echt niet heel veel tijd aan te besteden. Met deze simpele trucs heb je namelijk altijd een opgeruimd huis.

Minder spullen

In je huis liggen vast genoeg kapotte spullen of spullen die je gewoon nooit meer gebruikt. Maar waarom bewaar je die spullen eigenlijk nog? Ze zorgen namelijk alleen maar voor meer rommel in je huis. Trek je kasten dus eens open en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. En ja, ook die oude vaas die je eigenlijk spuuglelijk vindt en die stapels oude tijdschriften, cd’s en kranten.

Zorg voor routine

Leer jezelf kleine taken aan zodat je niet eens in de week een grote opruimsessie moet inplannen. Zet bijvoorbeeld meteen nadat je hebt gegeten je vaat in de vaatwasser en neem de tafel even af met een doekje. Rommel in de keuken kun je ook voorkomen door tijdens het koken meteen alles in de vaatwasser te zetten als je het toch niet meer gebruikt. Haal ’s avonds als je naar bed gaat alle spullen van de bank en gooi je kleding meteen in de wasmand en niet op je bed.

Swiffer

Een swiffer is perfect om even snel je huis stofvrij maken. Natuurlijk is het eens in de zoveel tijd nodig om te stofzuigen maar een swiffer is zeker een makkelijke oplossing als je weinig tijd hebt. Die pak je er nou eenmaal sneller bij dan die zware stofzuiger..

Vaste opbergplekken

Bewaar sleutels, haarelastiekjes en de post altijd op dezelfde plek. Je zult ze dan niet rondslingeren én je kunt alles makkelijk terugvinden. Zorg ook dat je genoeg kastjes, dozen of manden hebt om je spullen in op te bergen. Je spullen liggen dan niet zo in het zicht waardoor je huis er veel netter uit ziet.

En zo ruikt je huis altijd lekker:
> Zo zorg je ervoor dat je huis altijd lekker ruikt

Ben je toe aan iets nieuws in je huis?
> Zo krijgt je interieur een boost!

Dit zijn de tips om je kledingkast op te ruimen:
> Je kledingkast opruimen? Zo doe je dat!