Engste horrorfilms die je nu kan kijken op Netflix

Horrorfilms, you love ’em or you hate ’em, als je in de eerste categorie valt; yay voor jou. Er blijkt namelijk een groot voordeel aan het kijken van enge films te zitten. Onderzoekers van de Universiteit van Westminster hebben onderzoek gedaan waar ze een groep mensen samen een horrorfilm hebben laten kijken. Na 90 minuten kijkplezier hadden de proefpersonen gemiddeld zo’n 113 calorieën verbrandt. Waarom dit zo is? Lees het hier!

Afijn op de bank liggen en tegelijkertijd calorieën verbranden… Dat willen we toch allemaal? En daarom hebben wij Netflix afgespeurd en de engste horrorfilms voor je op een rijtje gezet. Zet je schrap voor een marathon griezelen en gruwelen. Wat oh er zitten een paar zenuwslopende films bij. Alleen kijken op eigen risico!

Side note: je verbrandt alleen calorieën als je ook écht kijkt. Je ogen dicht doen voor het schrikmoment of een kussen er bij pakken is dus niet toegestaan! Veel kijkplezier 😉

1. Verónica

Based on true events… Oh mogen wij al afhaken? Het zou de engste horror ooit zijn… Veronica komt met het idee om samen met haar klasgenoten de geest van haar overleden vader op te roepen. Dit werkt iets té goed. En deze geest komt nu haar familie terroriseren.

2. Insidious

Een dolgelukkig gezin maakt hun intrede in een vrijstaande villa, maar dan slaat het noodlot toe. Het gezin is er van overtuigd dat het in hun nieuwe huis spookt en besluit te vertrekken. Na de verhuizing blijkt al snel dat het niet het huis bezeten was maar hun oudste zoon.

3. Mirrors

Een verwarrende veiligheidsbeambte ontdekt dat er boze geesten huizen in de spiegels van een uitgebrand warenhuis. Wij zijn al niet zo’n fan van pashokjes en hun spiegels maar na het zien van deze film… Zenuwslopend!

4.Sinister

Binnen 20 seconde weet deze film je een onbehagelijk gevoel te geven. Een schrijver van waargebeurde misdaadverhalen ontdekt tapes waarop gruwelijke moorden zijn te zien die plaatsvonden in het huis waar hij zojuist met zijn hele gezin is ingetrokken. De review op Netflix zegt: engengengengengengengengengeng!

5. 47 Meters down

Horror met haaien: een klassieke combinatie. Deze mag in ons lijstje dan ook zeker niet ontbreken! Twee zussen met nog maar weinig zuurstof in hun duikflessen zitten (je raadt het al) 47 meter diep vast in een kooi. Een ding zeker… Wij slaan het duiken deze zomer even over.

En de meeste films staan gewoon Netflix.
19 films voor een heerlijk avondje à la Bridget op de bank

Let’s have the time of our life!
> Dansfilms waar je sowieso happy van wordt

Vanavond is het tijd voor een paar goede fashionable films!
> 10 films die ieder modemeisje gezien moet hebben