Fashion Styling Secrets: The Olsen Twins

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! Vandaag staat de stijl van de Olsen twins centraal!

Fashion Styling Secrets

De Olsen twins worden waarschijnlijk al hun hele leven als één gezien. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat ze vroeger ook samen één personage speelden in de serie Full House. Sindsdien heeft bijna niemand het over Mary-Kate en Ashley, maar wordt er steevast gesproken over de Olsen twins. Maar het is ook niet zomaar een tweeling, het is dé tweeling. Jong, bloedmooi, stijl-iconen to the max, ondernemers, ontwerpers, actrices, modellen en it-girls: wat zijn de twins eigenlijk niet? Wij zijn vooral erg gecharmeerd van het stijlgevoel van de dames. Ze kunnen niet alleen zichzelf waanzinnig aankleden, maar hebben met hun eigen merk The Row een absolute hit te pakken. Wat ons betreft genoeg redenen om eens in te zoomen op de stijl van de dames.

SHABBY CHIC

Klinkt wat onaardig (misschien zelfs oneerbiedig), maar dit bedoelen we in de meest positieve zin van het woord. De twins weten namelijk als geen ander hoe je kledingstukken die rechtstreeks uit oma’s kast lijken te komen op de meest stijlvolle manier kunt dragen. Lange jassen, grote truien, bontjassen (waar ze net nog met hun prachtige bebrilde gezichtjes bovenuit kunnen kijken), wijde jurken en vintage brillen: ze integreren het met gemak in hun alledaagse looks. En dan het liefst ook nog allemaal over elkaar, want de meiden weten wel wat layering is. Shabby chic is een ware trend geworden sinds de Olsen twins dit eigen hebben gemaakt. En dat snappen we.

EFFORTLESS COOL

Je ziet de twins heus niet alleen maar in oma’s kledij rondbanjeren. Ze zorgen er altijd voor dat er ergens in hun outfit een ontzettend cool element zit. Of dit nu een leren broek, band shirt, denim short of it-bag is. Ze dragen dit echter op zo’n manier dat het er ongedwongen uit ziet, alsof ze ‘per ongeluk’ zo ontzettend cool zijn. Niks is minder waar natuurlijk. Ze benadrukken dit effortless cool zijn met fantastisch (schijnbaar) ongekamd haar en smokey eyes.

FEMININE

Ook al heeft de stijl van de twins veel rauwe randjes, ze blijven altijd vrouwelijk. Natuurlijk helpen de mooie koppies daar ontzettend bij, maar ook in hun kleding zijn genoeg vrouwelijke elementen terug te vinden. Hoge hakken, sexy jurkjes, fijne bloesjes, strakke broeken en glamorous zonnebrillen; de twins weten hoe ze hun vrouwelijkheid moeten tonen!

P.S. Ook benieuwd wat de geheimen zijn van de stijl van Alexa Chung? Kijk dan hier!

 

olsentwins

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

1. Rut&Circle

2. Jimmy Choo

3. Le Specs

4. Mango

5. Diesel

6. Mango

[/red_box]

source: Net-a-Porter.com