Feitjes over de avocado die je nog niet kende

De avocado, je zult ‘m zelf misschien al tig keer hebben gegeten of hebben gezien bij je beste vriendinnen of collega’s. Dat groene dingetje is razend populair. Maar waarom? Dat gaan wij je vertellen: hierbij de feitjes over avocado die je nog niet kende.

1. Het meest gebruikte fruit op Instagram
Heb je even niks te doen? Zoek dan maar even op de #avocado. Het wachten op de bus is zo voorbij, want je hebt genoeg foto’s om naar te kijken. (Helaas krijg je er wel honger van…)

2. Avocado is een fruitsoort
Wait, what? Is het geen groente dan? Nee! Om eerlijk te zijn: wij waren hier ook even van in shock. Hebben het al die tijd verkeerd gezegd…

3. Ze geven je een mooie huid
Avocado’s zitten bomvol vitamine A. Vitamine A zuivert je huid. Dus als jij de volgende keer een gezichtsmasker op doet, mix je avocado met een beetje citroensap en honing. Heerlijk!

4. Avocado’s geven futloos haar een leven
Heb je al meerdere soorten shampoo gebruikt maar kreeg je geen glanzende, volle bos met haar? Gebruik dan volgende keer avocado. Je kunt het vruchtvlees gewoon in je haar smeren, 10 minuten in laten trekken en daarna uitspoelen. Je zult zien dat je weer een volle bos met glanzend haar hebt.

5. Ze zijn perfect te gebruiken als huidverzorging
Heb je geen bodycrème meer in huis maar wil je nú douchen? Neem dan een kijkje in je fruitmand en koelkast. Mix een avocado met yoghurt, smeer het op je huid en laat het 15 minuten inwerken. Spoel het daarna af en je hebt een babyhuidje!

6. De pit is eigenlijk het gezondst
Dacht je met de avocado zelf al gezond bezig te zijn, blijkt de pit het gezondste deel te zijn! De pit bevat 70% aan antioxidanten en belangrijke vezels die helpen bij een goede spijsvertering en een lager cholesterolgehalte. Ook bevat het oliën die het collageen stimuleren. Hoe je de pit eet? Snij de pit in partjes en gooi ‘m in de blender door je smoothie. Try it!

7. Er zijn meerdere manieren om een avocado rijp te krijgen
Je kunt ‘m inwikkelen in aluminiumfolie en 10 minuten in de oven leggen (of langer als ie nog niet rijp genoeg is). Maar je kunt ‘m ook tussen je andere fruit leggen, wordt ‘ie ook sneller rijp van. Als laatste kun je ook nog je avocado in een bak met witte bloem leggen. De avocado is dan na een dag al rijp!

READ NEXT:
Zó snijd je een avocado
3 simpele avocado recepten die je vandaag nog kunt proberen!
Recept: healthy chicken avocado burger

Source: Bonappetit

We love Avocado

Avocado: lekker door je salade, smoothie of als snack met een beetje peper en citroensap. De variaties zijn eindeloos. De vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico

Lees meer »