Gezonde cheesecake

Who doesn’t love cheesecake? Wij zijn er in ieder geval allemaal dol op! Jammer dat het zo’n caloriebom is! (Of toch niet?). Nee hoor, want naast gezonde Lions en een healthy Happy Meal, bestaat er nu ook een gezonde healthy cheesecake! En dat betekent dus een cheesecake zonder suiker. (Hoe fijn is dat). Nu kun je quilt-free genieten van je taartje! En je maakt ‘m heel gemakkelijk zelf. Wij hebben hier het recept voor je!

Recept: gezonde cheese cake met bosvruchten

Ingrediënten  (voor 2 kleine taartjes):

Bodem:

  • 4 eetlepels havermout
  • 10 dadels
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop
  • Handje vol amandelen en/of walnoten

Bovenlaag:

  • 1 vanillestokje
  • 4 flinke eetlepels ricotta (c.a. 150-200 gram)
  • Klein beetje citroenraps en citroensap
  • Fruit (zoals frambozen en aardbeien)
  • Kleine springvorm, mixer en een blender (of keukenmachine)

Heb je echt iets groots te vieren en maak je liever een grote taart voor 6 personen? Neem dan een grote springvorm en neem 3 x de bovengenoemde hoeveelheid (2 vanillestokjes is voldoende).

How to

Start met de taartbodem, doe alle bovengenoemde ingrediënten in een blender of keukenmachine en maak deze fijn. Zet dit mengsel even apart. Je kunt de vanillestokjes doormidden snijden (in de lengte) en schraap de zwarte vanillezaadjes met een mes uit het stokje. Gebruik de ricotta samen met de vanillezaadjes, wat citroenrasp en -sap, om de room te maken en gebruik een mixer om alles smeuïg op te kloppen. Daarna verdeel je het dadel-noten mengsel aan de onderkant van een (ingevette) springvorm. Zorg ervoor dat je het mengsel stevig aandrukt (op de bodem). Breng op de bodem een mooi laagje room aan en verdeel daar bovenop het fruit. Je kunt nu voorzichtig de kleine springrol verwijderen. De room is door het mixen iets zachter geworden, maar behoud wel gewoon z’n vorm. Je kunt nu de overige taartjes maken en zet deze minimaal 1 uur in de koelkast. Enjoy your healthy cheesecake, ladies!

P.S. Houd je van zoet? Breng dan voordat je het fruit verdeeld, een dun laagje vruchtenjam op de room aan.