Haar verpest bij de kapper? Zo los je het op!

Dit herkent ie-de-reen. Je hebt een geweldig kapsel in je hoofd dat je graag wilt hebben. Je verzamelt meer dan twintig foto’s en bent dus goed voorbereid. Je neemt plaats in de kappersstoel nadat je uitgebreid hebt verteld en laten zien hoe je je haar in gedachten hebt. Je merkt dat de kapster de schaar er lekker in zet en voor je het weet…. Haar verpest. Met deze tips los je het op!

Ga terug naar je kapper

Ook al vind je dit eng, ga terug naar de kapper die jouw haar heeft verknipt. Het is heel normaal om terug te gaan wanneer je ontevreden bent. Je hebt er ook genoeg voor betaald, toch? En klant is immers koning! Vertel rustig dat je niet tevreden bent en dat je graag wilt dat iemand hier iets aan doet. De meeste kappers zullen je altijd helpen om je nu wel tevreden te stellen. En je kunt altijd naar een andere kapster vragen. Het klinkt heel lastig, maar het is je goed recht en ze zullen je echt helpen er nog iets moois van te maken.

Kies de juiste kapper

Heel belangrijk natuurlijk, kies de juiste kapper. Als je het haar van je zus of vriendin altijd mooi geknipt vindt, ga dan naar dezelfde kapper. Vraag aan hun door wie ze altijd geknipt worden, en maak een afspraak met diezelfde kapster. Ervaringen van mensen om je heen zijn vaak het meest betrouwbaar.

Communicatie met je kapper

Communiceer goed met je kapper en probeer zo duidelijk mogelijk te zijn hoe jij jouw nieuwe hairdo graag wilt. Een goede kapper zal je eerlijk vertellen of het kapsel op de foto’s die jij hebt laten zien, jou ook echt staat (of niet).

Afblijven!

Absoluut niet blij met je verknipte haar? Dat is logisch, maar ga NIET zelf je haar met een schaar bijwerken. De kans is dan groot dat het alleen maar erger wordt. En dat wil je echt niet…

Accessoires

Lucky us, they exists! Accessoires zijn de oplossing voor je verknipte hairdo. Je scheef of te kort geknipte pony kun je opzij of naar achter dragen door een haarband of een diadeem in te doen. Draag een losse knot of een nonchalante staart of vlecht, werkt ook altijd!

Extensions

Redder in nood voor veel en veel te kort geknipt (en verknipt!) kapsel. Extensions! Je hebt verschillende soorten. Je kunt ze met een clipje of visdraad in je haar vastmaken. Dit is goedkoper (en beter voor je hair) dan extensions die je permanent in je haar laat vastzetten. Dit is een handige oplossing zodat niemand je verknipte haar ziet en je haar alle tijd heeft om weer aan te groeien.

Hoed

De zomer komt er weer aan en dit is het perfecte excuus om een hoed te dragen. Hier hebben we de knapste voor je op een rijtje gezet!

En girls, niet teveel zorgen maken. Het duurt alleen lang en je zult even geduld moeten hebben, maar je haar groeit natuurlijk vanzelf weer aan!

Twijfel je over een pony? Gewoon doen!
5 redenen waarom je NU een pony moet nemen

Of zeg JA tegen kort haar!

PHOTOCREDITS GIPHY