Het eten waar je een stinkadem van krijgt

Heb je vanavond ein-de-lijk een date met de jongen waar je echt al járen een crush op hebt? Dan wil je écht niet uit je mond stinken! Braaf sla jij vanavond uien en knoflook over maar er zijn nog veel meer oorzaken waardoor jij een smelly breath kan krijgen. Vermijd daarom dit eten en wellicht zit er wel een tweede date in! 😉

Pinda’s

Yep, pinda’s zijn één van de ingrediënten waar je een slechte adem van kunt krijgen. Pinda’s bevatten namelijk azijnzuur en methanethiol en dat zorgt ervoor dat je adem niet zo lekker gaat ruiken. Je krijgt dan een vieze geur die je liever wilt vermijden!

Kaas

De geur van kaas kan heel lang in de mond blijven en deze geur is niet erg aangenaam. En het gaat niet alleen over stinkkaas! Ook andere zuivelproducten zoals yoghurt, melk, en roomijs kunnen zorgen voor een slechte adem. Dus laat dat roomijsje maar zitten!

Tonijn

Tonijn een belangrijke oorzaak van halitosis (een aandoening die slechte adem veroorzaakt). Tonijn bevat namelijk een heleboel geur-inducerende moleculen die de adem verslechteren. Dus geen sushi met tonijn voor jou!

Curry

Er werd weleens gezegd dat curry een slechte adem kan verminderen, maar dit is dus niet zo. Door de kruiden die in de curry zitten kan je adem heel erg gaan stinken. En hoe erger de geur van de curry is, hoe erger je mond zal gaan stinken.

Salsa

Lekkere nacho chips met salsasaus eten? Dit kun je beter niet doen! Salsa is namelijk ook één van de ingrediënten waar je adem erg van kan gaan stinken.

Steak

Ook rood vlees kan er voor zorgen dat je adem niet zo fris ruikt. Dit komt omdat hierin eiwitten met aminozuren zitten. Dus een lekker medium rare biefstukje zit er ook niet in..

Gyros

Vet lamsvlees, fetakaas, stinkende uien, zure tomaten. Nee, gyros zorgt niet voor een frisse adem. Je kunt daarom maar beter nee zeggen tegen Grieks eten. Wat je wel kan eten om een slechte adem tegen te gaan? Dat lees je hieronder.

En dit is wat je wél kan eten om een slechte adem tegen te gaan

Appels

Dankzij de polyfenolen in appels kunnen ze een slechte adem tegengaan. Ook zorgen appels ervoor dat eventuele bacteriën die vast zitten aan de tanden weggehaald worden. Handig, zo’n appeltje voor de dorst én een stinkadem.

Verse kruiden

Verse kruiden zoals mint, peterselie en basilicum kunnen ook zorgen voor een frisse adem. Een lekkere muntthee kan er dus wel in!

Gember

Gember helpt niet alleen bij afvallen, maar ook om nare geurtjes in je mond tegen te gaan. Je krijgt door het eten van gember ook meteen een frisser gevoel in je mond.

Groenten

Sla, boerenkool en spinazie zijn geweldig voor het bestrijden van een slechte adem. Deze groenten voorkomen ook een droge mond en dat is ook één van de redenen waarom je een slechte adem kunt hebben. (Al is spinazie misschien niet een hele goede optie voor je eerste date!)

Meloen

In meloen zit een grote hoeveelheid vitamine C, dit zorgt ervoor dat de bacteriën in de mond zullen verdwijnen en je niet uit je mond zult stinken net als sinaasappelen!

Kaneel

En dan vooral kaneelolie!

Groene thee

Ook groene thee zorgt ervoor dat de bacteriën die zorgen voor een slechte adem gedood worden. Dus je kunt beter groene thee nemen in plaats van koffie!

 

Weet je nog niet wat je aan doet op je date?
>Dit draag je op een eerste date

Een beetje zenuwachtig? Deze gespreksonderwerpen kun je gebruiken
>Gespreksonderwerpen voor een eerste date

PHOTOCREDITS : MIISHKA