Hierdoor slaap je veel lekkerder en sneller

Heb je dat ook regelmatig? Je besluit eindelijk eens om écht op tijd te gaan slapen, maar na een uur draaien ben je nog steeds klaarwakker. Wil je graag sneller in slaap vallen? Er zijn verschillende producten die hier voor kunnen zorgen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Het juiste kussen

Zorg ervoor dat je hoofdkussen ondersteunend en comfortabel genoeg is. Er zijn speciale vormen kussens te koop waardoor je comfortabeler ligt en sneller in slaap valt. Kussens met een u-vorm kunnen erg fijn zijn. Het zijn best-sellers in Amerika! Je hoofd en je nek liggen hiermee in een goede houding (en dit soort kussens voorkomen rimpels, yay!). Als je liever op een normaal hoofdkussen slaapt, kan je het best een kussen aanschaffen dat past bij jouw slaaphouding. Als je graag op je zij slaapt heb je eigenlijk namelijk een ander kussen nodig dan wanneer je liever op je rug slaapt.

Kussenspray

Overdenk jij altijd alles als je in je bed ligt en eigenlijk gewoon wil slapen? Soms lijken je gedachten je gewoon eindeloos wakker te houden. Een kussenspray kan voor jou dan de oplossing zijn! Spray een kleine hoeveelheid op je kussen en het zal je op een natuurlijke manier veel sneller in slaap brengen. Je kan de spray ook op je dekbed sprayen. Je bed zal zo lekker ruiken en het heeft hiernaast een kalmerende werking. Zeg maar dag tegen de stress! Lavendel en kamille zijn twee kalmerende geuren die goed werken.

 

Sleepy drinks

Door de juiste dingen te drinken val je ook sneller in slaap! Die kamille op je kussen sprayen is handig, maar ook in je drankje werkt kamille goed. Kamillethee is the key. Dit zorgt voor hetzelfde kalmerende effect. Als je honing aan je thee toevoegt, word je nog eens extra slaperig. Ook amandelmelk werkt goed! Houd je niet zo van amandelmelk? Maak er dan een smoothie van. Een bananensmoothie voor het slapengaan is perfect. Hoewel je een banaan misschien ook vaak als energie booster eet voor het sporten, zit er in een banaan ook tryptofaan, magnesium en kalium, wat ervoor zorgt dat je sneller in slaap valt. Voeg als laatst wat pindakaas toe aan je smoothie, hier zit ook veel tryptofaan in.

Body lotions

Als je je lichaam insmeert met een kalmerende body lotion voordat je jouw bed induikt, val je ook binnen no time in slaap. De sleepy body lotion van Lush is een echte aanrader. Lavendel is ook hier weer het ingrediënt in de body lotion wat er voor zorgt dat je lekker ontspant! Iedere bodylotion met lavendelolie is in principe een musthave voor jou.

 

Weet je vaak niet goed wat je met je haar moet doen als je gaat slapen?
> Zo behandel je je haar goed tijdens het slapen

Met deze tips val je ook sneller in slaap:
Kun je niet slapen? Eet dan dit!
Deze fouten kan je beter voorkomen als je snel wilt slapen
Dit kan je beter niet eten voor het slapengaan

 

 

 

PHOTO CREDITS: MIKUTAS

SaveSaveSaveSave