Hoe de lente je gewicht laat verliezen zonder iets te doen

Het mooie weer is eindelijk binnen handbereik. Dat betekent: een hoop toffe festivals, terrasjes en natuurlijk blote benen. Maar dat is niet het enige dat fijn is aan de lente. Je valt namelijk makkelijker af dan in de winter. En wel door deze feitjes!

De etenswaren van het lenteseizoen zijn super gezond
In de winter wil je het liefst op de bank, of in bed liggen, met een grote bak ijs of zak chips. In de lente komen er weer super lekkere soorten voedsel in de markt, die ook nog eens hartstikke gezond zijn. Denk aan o.a. asperges en vers fruit zoals aardbeien. Lekker!

Meer zonuren = meer vitamine D
Dat gevoel wanneer je buiten komt na je werk en het nog heerlijk zonnig is? Je voelt je niet alleen lekker warm van binnen, je lichaam gaat ook meer vitamine D aanmaken. Na een winter binnen zitten kan vitamine D veel goeds doen voor je lijf. Je workout wordt effectiever en het is bewezen dat gewichtsverlies door vitamine D wordt gestimuleerd. 

Je kijkt waarschijnlijk minder TV
In de lente is het geen typisch serie-seizoen. Veel series hebben een break en laten met nieuwe afleveringen nog even op zich wachten. En ja dames, dat is goed voor de taille. Want minder tv shows betekent (waarschijnlijk) ook minder tv kijken, en minder tv kijken betekent minder eten in je mond schuiven zonder erbij na te denken. Win-win.

Mooi weer zorgt ervoor dat je actiever wilt zijn
In de lente regent het minder en komt de zon vaker tevoorschijn. Hoe lekkerder het weer is, hoe eerder je bijvoorbeeld gaat hardlopen. Al is het alleen al een rondje intensief lopen over het strand met de hond. 

Drankjes voor warm weer bevatten veel minder calorieën dan drankjes voor koud weer
Dit scheelt een hoop. Een warme chocolademelk van de Starbucks bevat zo’n 400 calorieën. Een frappuccino, die je drinkt als het wat kouder is bevat 240 calorieën, en een ijsthee slechts 80.

Kleding voor warmer weer kan ervoor zorgen dat je niet te veel eet
Omdat we weer kleding gaan dragen waarbij je huid getoond wordt ga je misschien wel minder eten. Het is toch iets mooier om met een strak lichaam je knappe rokjes te dragen. We worden ons weer even lijf-bewust!

Een extra uur slaap
Omdat de klok een uur vooruit is gegaan voelt het om 9 uur s’avonds misschien al wel als 10 uur en wil je je bed al in. Zo slaap je misschien even een uur extra. En dat loont, want het is algemeen bekend dat hoe meer slaap je krijgt, hoe meer energie je van jezelf hebt. Dat scheelt weer snacks en energierepen ladies.

READ NEXT:
Het is echt mogelijk: afvallen door het drinken van wijn
Sporten en afvallen? Hier de tips!
Groenten en fruit die je helpen bij het afvallen

Source: Substance