Hoe krijg je dat geweldige wafelhaar?

Een echte trend uit de jaren tachtig, wafelhaar. De trend is weer helemaal terug en gespot op de catwalks. Het is een gewaagd kapsel, maar als je het goed doet, kun je hem echt rocken. Hoe je dit geweldige kapsel in elkaar flanst kun je hieronder lezen!

Makkelijk met een tang
De makkelijkste manier om wafelhaar te krijgen is door een tang te gebruiken. Je hebt hier gelukkig speciale tangen voor, want met een normale stijltang zouden wij dat niet voor elkaar krijgen. Deze wafeltang is wel lastiger in gebruik dan dat je denkt. Het is de bedoeling dat het hem stukje voor stukje in je haar plaatst. Je maakt dus niet dezelfde beweging als bij een stijltang.

9200000011092679

Leuke vlechtjes
Voor deze tip moet je wel even de tijd nemen! Als je je haren net hebt gewassen en je haren handdoekdroog zijn kan je aan de slag! Het is de bedoeling dat je hele kleine vlechtjes maakt, als je grote vlechten maakt krijg je ook een mooi effect, maar niet het wafelkapsel waar we naar opzoek zijn. Maak je vlechtjes voordat je gaat slapen en de volgende ochtend sta je op met een geweldig opvallend kapsel.

Gebruik een beetje droogshampoo voor extra volume, zodat je een groot kapsel krijgt. Dat is echt de bedoeling bij wafelhaar. Als je dat een beetje too much is voor jou, kun je jouw wafelhaar in een staart doen. Maar je kan er ook voor kiezen om slechts een deel van je haar dit effect te geven! Bekijk hieronder wat inspiratie! 

READ NEXT
4x haarstijlen voor dun haar
Zo krijg je haar als een french girl
Wakker worden met meer volume in je haar? Het kan!

wafel

 

 

 

PHOTO CREDITS: botoxforhair