How to: gezonde lifestyle starten

Gezonder gaan leven is niet zo makkelijk als dat het lijkt. Je moet goed weten welke dingen je wel en beter niet kan eten en op wat je allemaal moet letten. We hebben een aantal belangrijke tips voor je die belangrijk zijn voor wanneer je een gezonde levensstijl wilt starten.

1. Schrijf je doelen op

Waarom wil je een gezonde levensstijl? Wil je weer in die ene broek passen of merk je gewoon dat je lichaam moe en energieloos aanvoelt van al dat ongezonde eten? Als je een specifiek doel hebt, ben je ook meer gemotiveerd om de gezonde levensstijl vol te houden.

2. Eet VEEL groente

Ja, het is toch echt zo. Bij een gezonde levensstijl hoort nou eenmaal veel groente. Maar groente kan ook lekker zijn. Eet naast groente bij je avond maaltijd ook groente bij je lunch of zelfs bij het ontbijt. Maak bijvoorbeeld een lekker broodje gezond met kipfilet, avocado, sla, tomaat en komkommer. Klinkt heerlijk toch? En ook heel gezond. Of een broodje gegrilde groente? Wij krijgen nu al honger.

3. Drink genoeg

Het is heel belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Ook zorgt het drinken van veel water voor een vol gevoel, dus heb je ook minder snel zin in iets te eten. Het is slim om een half uur voor elke maaltijd een glas water te drinken, want zo is je maag meer gevuld en zit je ook sneller vol van het eten.

4. Beweeg meer

Een heel belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is bewegen. Dit zorgt niet alleen voor het verbranden van calorieën, maar je gaat jezelf ook een stuk beter en gelukkiger voelen. Ga bijvoorbeeld ’s avonds na het eten lekker een half uurtje wandelen, of hardlopen als je een echte doorzetter bent. Het is goed om in ieder geval drie keer in de week een half uurtje te bewegen. Kom erachter welke sport het beste bij jou past.

5. Kijk wat je lekker vindt

Gezond eten hoeft zeker niet vies te zijn, dus ga goed kijken naar welke gezonde dingen je lekker vindt. Zo houd je de gezonde levensstijl veel beter vol en kan het zelfs nog leuk zijn. Ga jezelf niet dwingen om bepaalde dingen te eten, want zo is de lol er snel vanaf. Wat zijn jouw favoriete producten en welke tussendoortjes vind je het lekkerst voor onderweg? Je zult zien dat het na een tijdje steeds makkelijker wordt om te weten wat je mee kunt nemen naar je werk of een dagje uit.

READ NEXT
Ongezonde dingen die eigenlijk best gezond zijn
Fabels over gezond eten die je ECHT even wil weten
Ideale ontbijtje als je wilt afvallen