Instagram hotspots: Maastricht

Het is weer tijd om hotspots in een nieuwe stad uit te lichten. Vandaag is het stadje in ’t Zuuje aan de beurt, namelijk Maastricht! Mocht je nog nooit in Maastricht zijn geweest, ga er een dagje (of weekendje) heen. Maastricht is ontzettend gezellig en je kan ook nog een heerlijk eten aan het Vrijthof. En als je geluk hebt, loop je Mister André Rieu ook nog tegen het lijf. Natuurlijk moet er tijdens een dagje Maastricht ook de nodige Instagram kiekjes gemaakt worden, daarom hebben we de leukste Instagram hotspots in Maastricht voor je op een rijtje gezet.

We hebben de vijf hipste, knapste en lekkerste hotspots voor je op een rijtje gezet. Als je hierna nog twijfelt…

1. Lumière Cinema

Bij Lumière kun je terecht voor een art film, maar je bent er ook van harte welkom als je geen zin hebt in een film. Het café ziet er heel tof uit. Het is net even anders dan andere plekjes.

Bassin 88, 6211 AK Maastricht

https://www.instagram.com/p/Bt1AIRGFkKd/

2. Coffeelovers

Coffeelovers ligt in meerdere steden, maar in Maastricht is het in een boekhandel gevestigd. Nu denk je waarschijnlijk “oke, maar zo speciaal is dit toch niet?” Klopt, maar deze boekhandel is ook nog eens in een kerk. Het is namelijk in de Dominicankerk (vandaar de naam). Dus terwijl jij een lekker boekje leest, kun je genieten van een kop koffie met echte Limburgse vlaai of gewoon genieten van het uitzicht.

Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

https://www.instagram.com/p/BiBV2HxHeGg/

3. de Brandweerkantine

Bij de Brandweerkantine hangt altijd een gezellig sfeertje en door de vintage inrichting voel je je er ook meteen thuis. Er wordt ook nog eens van alles georganiseerd! Zeker de moeite waard om er een keertje langs te gaan.

Dominicanerkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht

https://www.instagram.com/p/BkcjHlKg8Ud/

4.  Smakerij

Bij Smakerij kun je terecht voor overheerlijke macarons, ijs en pancakes. Dus als jij het liefst opstaat met pancakes als ontbijt, of uit gaat eten voor de toetjes dan wil je hierheen.

Stationsstraat 56A, 6221 BR Maastricht

https://www.instagram.com/p/BVhOrWil6Y0/

5. SAP

Sap is een bagel en juice bar. Ze hebben zelfs ooit een award gewonnen voor lekkerste broodje! Daarnaast is het interieur ook nog eens erg mooi.

Stationsstraat 8, 6221 BP Maastricht
Markt 15, 6211 CJ Maastricht

https://www.instagram.com/p/BaLbZmkH2H2/

READ NEXT:
Instagram hotspots: Eindhoven
Instagram hotspots: Den Bosch