Kort haar? Zo creëer jij ook beach waves

Als je kort en stijl haar hebt, kan het soms lastig zijn om er een keer iets anders mee te doen. Een staart of knot lukt nauwelijks en je haar krullen met een krultang is knap lastig. Gelukkig hebben wij een paar manieren voor je waarmee ook jij mooie waves in je haar kan krijgen.

1. Krul met een krultang

Heb je een krultang, maar weet je niet goed hoe je hem kan gebruiken met kort haar? We leggen het je uit. Laat de krultang als eerste niet te lang zitten. Zo ziet het er natuurlijker uit. Zorg er daarnaast voor dat je het onderste deel van je pluk haar niet mee krult. Door het onderste deel stijl te houden creëer je nog meer dat messy en beach wave effect.

2. Krul met een stijltang

In plaats van met een krultang, kan je je haar ook heel goed krullen met een stijltang. Hoe? Pak een pluk haar, doe deze vanaf je hoofdhuid tussen de stijltang, gooi de overige pluk haar over de stijltang heen, draai de tang om en trek de stijltang langzaam naar beneden. Wil je een messy en naturel look? Draai dan de ene pluk haar naar binnen en de andere pluk naar buiten.

3. Waves zonder krul-of stijltang

Heb je helemaal geen krul-of stijltang? Dan kan je alsnog golvend haar creëren. Maak je haar vochtig en maak daarna twee strakke vlechten naar achter voordat je gaat slapen. Laat dit de hele nacht in je haar zitten en je zal zien dat je, wanneer je ze er de volgende ochtend uithaalt, wakker wordt met perfecte beach waves!

READ NEXT
De beste tools voor je haar
Zeg JA tegen kort haar!
Zo verzorg je jouw krullen