Last van blaren? Zo worden je voeten weer als nieuw

Omdat de herfst en winter er weer aankomen heb jij je garderobe alvast een update gegeven. Nieuwe enkellaarsjes horen hier ook bij, toch? Je wilt je voeten natuurlijk wel lekker warm houden! Je bent er zo blij mee dat je ze bijna iedere dag draagt. Maar na een paar dagen heb je last gekregen van blaren. Erg vervelend, en je wilt je nieuwe aanwinst eigenlijk gewoon blijven dragen. Dat kan! Blaren behandelen is easy met deze tips. Voorkomen is natuurlijk nog beter dan genezen, zo doe je dat.

Niet doorprikken

Van nieuwe schoenen kan je gemakkelijker blaren krijgen. Als je leren laarsjes hebt gekocht, is het leer nog een beetje stug en zijn blaren onvermijdelijk. Maar je wil het leer wel uitlopen. Je hebt misschien wel eens gehoord dat je voor het snelste resultaat je blaar het best kan doorprikken. Doe dit niet! Je kan er namelijk infecties aan overhouden en dat kan je beter voorkomen. De huid onder de blaar is gemakkelijk te infecteren door vuil. Als de blaar uit zichzelf opengaat, zorg dan dat je de plek snel desinfecteert.

Pleisters zijn je beste vriend

Zorg er voor dat je voeten schoon zijn voordat je een pleister op gaat plakken. Haal eventuele restjes crème van je voeten af met warm water. De huid rondom de blaar moet vooral goed schoon en droog zijn, zo zal de pleister beter hechten. Gebruik speciale blarenpleisters, deze zullen de blaar sneller laten genezen. Plak de pleister op de blaar en raak het kleefvlak van de pleister niet aan met je vingers. Strijk het goed glad en knip de blarenpleister van tevoren niet bij! Als je gaat sporten kan je de pleister met wat tape extra goed vastzetten zodat je zeker weet dat hij niet los zal gaan. Als je blaar erg groot is, kan je ook meerdere pleisters naast elkaar plakken.

En weg is de blaar

Als de pleister los begint te raken, haal je hem er langzaam af. Trek hem er nooit zelf af, de pleister zou zonder problemen enkele dagen moeten blijven zitten. En als de pleister eenmaal los is gekomen is de blaar bijna altijd weer genezen. Als je je voeten nog sneller wilt laten genezen, zorg er dan voor dat je schoenen draagt die je al langere tijd hebt, die minder strak zitten en niet voor veel wrijving zorgen. En ook al is het verleidelijk om nieuwe schoenen dag na dag steeds weer te dragen, het is helemaal niet goed om iedere dag dezelfde schoenen te dragen.

 

Meer tips voor happy feet:
Koude voeten? Wij hebben de oplossing!
Zo herstel je je voeten na een dag op hoge hakken!
Bye bye, zweetvoeten!

PHOTO CREDITS: NOT YOUR STANDARD