Ja, je leest het goed. Ook fit girls eten snacks. En ze zijn nog lekker ook. Dus wij hebben uitgezocht welke snacks dit zijn en voor jou op een rijtje gezet. Snel proberen, dus!
Groentes
Zorg ervoor dat je altijd lekkere groentes bij je hebt. Kies voor paprika, wortel of smultomaatjes. Je kunt er ook een dipsaus bij doen, maar zorg er dan wel voor dat er weinig vet en suiker in zit. Dips op yoghurt basis of spicy tomato salsa zijn goede opties.
Koekjes
Ja, je kan koekjes eten. Maar alleen als je ze zelfs maakt. En hier is het recept:
Ingrediënten
– 227 gram amandelboter
– 4 eetlepels ahornsiroop (maple syrup)
– 4 eetlepels kokosolie
– 1 theelepel vanille extract
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel
– Een handje pure chocolate chips
– 1 eetlepel kokosbloem
Bereidingswijze
Doe de amandelboter, siroop, kokosolie, vanille extract, ei en kaneel in een kom en mix alles tot het compleet gemengd is. Doe de kokosbloem en de pure chocolate chips erbij en roer goed. Stop de kom in de koelkast en laat het 30 minuten rusten. Pak een ovenblad en leg er bakpapier overheen. Maak daarna met een lepel kleine bolletjes van het beslag. Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de koekjes zo’n 15 minuten. Laat ze afkoelen en smullen maar!
Oreo’s
Nee, niet die uit de supermarkt, maar zelf gemaakt! Het recept:
Ingrediënten
Voor de cashewnoten room
– 75 gram cashewnoten geweekt in 150 ml water (dit moet 4 uur of meer intrekken)
– 1 eetlepel kokosyoghurt
– 2 eetlepels date siroop
– Een snufje zout
Voor de koekjes
– 60 gram amandelmeel
– 70 gram kokosbloem
– 2 eetlepel cacaopoeder
– Zeezout
– 4 eetlepels kokosolie
– ½ grote, rijpe banaan
– 2 eetlepels rijst siroop (moet wel glutenvrij zijn)
– 2 eetlepels kokosyoghurt
– 2 eetlepels chiazaad
– 1 eetlepel kaneel
– 5 Medjoul dadels
Bereidingswijze
Voor de koekjes
Verwarm de oven voor op 210 graden. Doe de meel en bloem in een kom en voeg de cacaopoeder toe. Mix de banaan, dadels en yoghurt in een blender en stop alles in de kom. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de kokosolie en mix alles goed tot het een geheel is. Voeg tenslotte de kokosolie er beetje bij beetje toe terwijl je roert. Het deeg moet bij elkaar kunnen blijven als je het tot balletjes rolt. Pak een beetje van het deeg en rol tot een balletje. Vervolgens plet je het balletje in een koekjesvorm. Plaats ze op een bakplaat met bakpapier. De vormpjes moeten zo’n halve centimeter hoog zijn. Bak de koekjes zo’n 12 tot 15 minuten. Laat ze zo’n 20 minuten afkoelen voor je de cashewnoten room erop smeert.
Voor de cashewnoten room
Giet de cashewnoten af en mix alle ingrediënten tot alles een geheel is. Smeer de room over de koekjes en laat ze eruit zien als een Oreo. Eet smakelijk!
Energiebars
Ingrediënten
Olijfolie
75 gram gepelde pistache noten
100 gram gemixte zaden
250 gram havermout
8 dadels
100 gram gedroogde abrikoos
50 gram pure chocola
100 ml esdoornsiroop
4 lepels almandelboter
Aan de slag!
Begin met het voorverwarmen van de oven. Pak de bakplaat en leg hier bakpapier op. Hak de pistachenoten in stukken en verdeel het samen met de gemixte zaden en havermout over de bakplaat. Zet dit voor ongeveer 20 minuten in de oven tot alles goudbruin is. Terwijl dit in de oven zit kan je alvast de abrikozen, dadels en chocolade in stukken snijden. Leg dit even aan de kant en pak een kleine steelpan. Doe hier de esdoornsiroop, dadels, amandelboter en 150 ml water in. Zet dit voor 10 minuten op een zacht vuur. Roer er met de lepel doorheen en plet daarmee de dadels.
De oven zal nu wel klaar zijn. Laat de oven wel aanstaan. Pak een grote kom en leg hier alle zaden in. Pak de steelpan met het siroop mengsel en giet dit eroverheen. Pak nu een ovenschaal en vet deze goed in. Hierna kan het mengsel wat je net hebt gemaakt erin. Dit kan je het beste met een pannenlikker doen. Als dit in de schaal zit sprenkel je er als laatste de chocola overheen. Nu kan de schaal voor 15 tot 20 minuten in de oven. Klaar! Enjoy 😉
READ NEXT
> 15 snacks onder de 100 calorieën
> RECEPT: 4 desserts onder de 100 calorieën
> Simpele ontbijtjes én binnen 5 minuten klaar!