Met dit trucje is je avocado binnen 10 minuten rijp

Koop jij in de winkel altijd eetrijpe avocado’s? Gewoon simpelweg omdat het je anders te lang duurt voordat ze rijp zijn? Dat doen wij ook. Zo’n avocado is op een of andere manier maar een dag rijp. En het is dus knap lastig om die ene dag de juiste avocado te vinden. Het komt dan ook vaak genoeg voor dat eetrijpe avocado’s helemaal niet eetrijp zijn.

Je hebt dit recept precies uitgezocht, alle boodschappen in huis gehaald, is je avocado niet rijp. Ja, dat kan behoorlijk vervelend zijn. Terug naar de supermarkt? Kleine kans dat daar een avocado ligt die wél rijp is. #firstworldproblems Hoe zorg je ervoor dat die avocado wel rijp is? Voorkom dit ongemak met dit simpele trucje!

Wat heb je nodig?
Een avocado (dûh)
Aluminiumfolie
Een oven
Een bakplaat

Wat moet je doen?
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven 10 minuten voor op 100 graden. Wikkel ondertussen de aluminiumfolie om je avocado en leg ‘m op de bakplaat. Als het voorverwarmen klaar is, leg je de bakplaat in de oven en bak je de avocado 10 minuten lang op 100 graden. Na die 10 minuten check je of de avocado zacht is. Is dit nog niet zo? Zet ‘m dan nog voor een paar minuutjes langer terug in de oven.

READ NEXT:
De lekkerste recepten met avocado OOIT op een rij
Gezonde wrap-recepten die zo klaar zijn
Deze ontbijtjes maak je op zondag al klaar

We love Avocado

Avocado: lekker door je salade, smoothie of als snack met een beetje peper en citroensap. De variaties zijn eindeloos. De vrucht komt oorspronkelijk uit Mexico

Lees meer »