RECEPT: 3x hot choco voor een knusse avond op de bank

Lekker tijdens een koude avond op de bank met hot choco, wie wil dat nou niet?! Daarom hebben wij voor jou vier heerlijke recepten gevonden waardoor je elke avond een ander smaakje kan uitproberen.

Red Velvet

Benodigdheden
4 kopjes volle melk
3/4 kop zoete chocoladestukjes
1 theelepel rode kleurstof
1/4 kop suiker
2 kopjes slagroom
4 eetlepels Mon Chou

Aan de slag! 
Mix de slagroom en suiker in een kommetje. Mix op medium snelheid 2 tot 3 minuten. Voeg de Mon Chou toe en mix weer 2 minuten. Proef een beetje en voeg meer Mon Chou toe als dat nodig is.

Verwarm de melk in een klein pannetje een beetje en voeg een beetje water en de chocolate chips toe en roer goed. Als de chocolate chips bijna smelten, voeg dan de rode vloeistof toe en roer weer. Als de chocolate chips helemaal gesmolten zijn, doe je de hot choco in mokken en maak je het af met de geklopte slagroom.

Disneyland Hot Chocolate 

Benodigdheden
1 kopje melk
1/2 kop slagroom
1,5 kop cacaopoeder
1 eetlepel geraffineerde suiker
1 eetlepel vloeibare melkchocola
397 gram gecondenseerde melk
1/8 eetlepel vanille extract
Slagroom als topping
Kaneel als topping

Aan de slag! 
Stop de melk en slagroom in een pannetje medium vuur. Stop de cacao, suiker en melkchocolade in een grote kom. Voeg deze mix langzaamaan toe aan de melkmix. Verwarm weer op medium vuur.

Voeg de gecondenseerde melk en vanille toe en roer tot het compleet is gemixt. Zet het vuur lager en serveer de mix in mokken. Doe als topping slagroom en wat kaneel (en, indien je dat wilt, chocoladeschaafsel).

Boozy Peppermint Twist

Benodigdheden
50 ml Smirnoff Peppermint Twist
3 theelepels cacaopoeder
200 ml melk
Slagroom als topping

Aan de slag! 
Doe 50 ml Smirnoff Peppermint Twist in de mokken. Voeg drie eetlepels cacaopoeder toe. Verwarm de melk in de magnetron of op het gasfornuis. Voeg ook de melk vervolgens toe in de mokken. Roer tot het poeder is opgelost en maak het af met slagroom als topping (en wellicht een beetje cacaopoeder).

Meer chocola!!!
5 redenen waarom je meer chocolade moet eten!
RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!
RECEPT: gezonde chocolate chip cookies

PHOTO CREDITS: tasteandtellblog.com