Het klinkt misschien wat vreemd, maar als je van tortilla’s en wraps houdt vind je chicken tortilla soup vast ook heerlijk. Alles wat je normaal gesproken in een Mexicaanse wrap doet, zit nu gewoon in een licht pittige bouillon! Een goed vullende maaltijdsoep boordevol gezonde ingrediënten.
Wat heb je nodig:
- 2 (biologische) kipfilets
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 ½ theelepel gemalen komijnpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 grote paprika in kleine stukjes
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 blikken gehakte tomaten
- 1 groene peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- 1,2 liter kippen bouillon (lekkerst is verse of die uit pot van de SOEPfabriek)
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 limoen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 avocado
- cheddar kaas
- kleine rode ui
- klein bosje koriander
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden.
Mix de komijn, knoflook en chili poeder door elkaar. Als je niet van pittig houdt kan je de chilipoeder achterwege laten. Leg de kipfilets op bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat en vet ze aan beide kanten in met wat olijfolie. Sprenkel daarna de kruidenmix zorgvuldig aan beide kanten over de kip (het is de bedoeling dat je wat kruidenmix overhoudt!). Zet de kip in de warme oven en bak hem in 25 minuten gaar.
Ondertussen snijd je de ingrediënten die gesneden moeten worden. Verhit 1 eetlepel (kokos)olie in een hoge pan en bak daarin de ui, groene peper, paprika en knoflook. Wanneer de uien glazig worden roer je de overgebleven kruidenmix er door. Voeg de tomatenpuree en de blikken gehakte tomaten en zwarte tomaten toe, gevolgd door de bouillon en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes pruttelen. Wanneer de kip gaar is trek je de filets met twee vorken uit elkaar tot een soort van versnipperde stukjes kip. Roer de kip door de soep.
Rasp de kaas, snipper de rode ui, snij de avocado in kleine stukjes, pers de limoen en hak de koriander.
Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe. Dien op in grote kommen en top iedere kom af met een flinke eetlepel avocado, wat rode ui snippers een scheut limoensap en tenslotte en klein plukje geraspte cheddar. Mmmm, bon-a-petit!
Yum!
> De lekkerste recepten met avocado OOIT op een rij
Dit wil je VANAVOND nog maken!
> Recept: Te lekkere Mexicaanse zoete aardappel schotel
De beste combinatie EVER
> RECEPT: Bastogne cheesecake met butterscotch