SCIENCE SAYS: door dit te eten voorkom je een vreetkick

Cheaten mag soms, daar is echt niks mis mee, maar als je de ene na de andere vreetkick hebt wil je misschien toch weten hoe je dit zou kunnen voorkomen. Het klinkt misschien gek, maar je kan het dus voorkomen door bepaalde dingen JUIST te eten. We zetten deze foods voor je op een rij. Dit eten zorgt volgens onderzoek voor een vol gevoel en door het eten hiervan zou je ook nog eens makkelijker af kunnen vallen.

1. Bonen

Bonen, maar ook erwten, linzen en kikkererwten hebben allemaal iets gemeen: ze bevatten héél veel vezels. Er zitten ook proteïnen in die langzaam verteren. Deze groentes verminderen daarnaast je cravings naar koolhydraten. Een onderzoek toonde aan dat mensen die deze groentes aten, zich 31 procent voller voelden dan degene die deze groentes niet aten.

2. Appels

Ze zijn niet alleen gezond, ze bevatten ook heel weinig calorieën en voorkomen die vreetkick. Dit stuk fruit bevat een bepaald zuur dat zorgt voor vetverbranding en meer spiermassa. Door appels te eten, zou je makkelijker spiermassa op kunnen bouwen. Een onderzoek wee uit dat vrouwen die drie appels per dag aten, meer gewicht verloren dan mensen die geen appels aten.

3. Pistachenoten

Ondanks dat er in pistachenoten en andere noten best wel wat calorieën zitten, kunnen ze wel afslankend werken. De calorieën worden namelijk niet volledig opgenomen in je lichaam en daarnaast zorgen noten ook voor een beter metabolisme. Als je het helemaal goed wil doen, kan je het beste ongebrande en niet gezouten pistachenoten eten.

4. Eieren

We vertelden je al eerder dat eieren vol zitten met gezonde vitaminen en dat ze je ook een flinke dosis energie geven, maar eieren verminderen ook je eetlust. Een eitje voor het ontbijt is al helemaal een goed idee. Een studie toonde namelijk aan dat mensen die eieren bij het ontbijt aten, 438 calorieën minder aten over de gehele dag. Het gaat zelfs zo ver, dat eieren in de ochtend er voor kunnen zorgen dat je honger 24 uur lang gecontroleerd wordt.

5. Griekse yoghurt

Ook bij Griekse yoghurt is aangetoond dat het eten ervan overgewicht kan voorkomen. Volgens onderzoekers zouden de proteïnen, de calcium en probiotica daar voor zorgen. Probiotica zijn goed voor je darmen. De gewone naturel Griekse yoghurt is de beste keuze. Hier zit twee keer zoveel proteïne in dan in gewone yoghurt!

6. Mango’s

Hou je ook van mango’s? Bijvoorbeeld in die Griekse yoghurt? Good choice. Deze fruitsoort zorgt ervoor dat lichaamsvet minder wordt en de vrucht houdt je bloedsuikerspiegel onder controle. Je voorkomt er gewichtstoename mee want mango’s bevatten ook nog eens weinig calorieën.

Er is nog een ander ontbijt waarmee je sneller af kan vallen:
Lees het hier

Science says:
Het eten van het bord van je lover stelen is goed voor je relatie

Wil je minder suiker eten?
> Bekijk dan deze 3 recepten voor de hele dag ZONDER suiker