Van deze sushi sandwiches krijg je meteen trek

Er zijn al veel creatieve maaltijden verzonnen met sushi, sushi burgers, sushi burrito’s, enzovoort. Maar er is nu een sushi maaltijd die misschien wel onze nieuwe favoriet is. De sushi sandwich!

You had me at sushi

De naam van deze sushi sandwiches is Onigirazu. Het is een sandwich die bestaat uit plakken rijst, in plaats van plakken brood. Hieromheen zit natuurlijk zeewier zoals je van een normale sushi rol gewend bent. De sandwich is belegd met bijvoorbeeld vis of kip sushi, wat je zelf het lekkerst vind. Sounds good right?

Make it yourself

In Japan is de sushi sandwich al langere tijd een grote hit, maar neemt nu langzaam aan de wereld over. Gelukkig hoef je geen reis naar Japan te maken om ze te proeven. Je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken. Dit is een recept voor sushi sandwiches met zalm.

Ingrediënten

– 400 g gekookte kleefrijst, afgekoeld
– 2 el water
– 2 el witte wijnazijn
– 1 el fijne tafelsuiker
– 2 vellen nori
– 8 plakken verse of gerookte zalm
– 1 komkommer, zonder zaadjes in schijfjes
– 50 g alfalfa
– sojasaus en wasabi

Zo maak je het

Meng de rijst, het water, de suiker en het azijn met elkaar. Verdeel van deze rijstmix de helft over een nori vel. Leg er vervolgende de zalm, de komkommer en de kiemen op. Verdeel de overige rijst over het andere nori vel. Draai dit om boven de vulling. Snijd het geheel hierna in vier stukken en daarna diagonaal in twee stukken. Serveer met sojasaus.

Lees hier nog meer over sushi:
> Sushi etiquette: Zo hoor je het te eten
> De beste sushi recepten die jij ook kan maken
> Sushi eten maakt je slimmer

PHOTO CREDITS: HELLOGLOW