Van dit eten kun je moe worden

Voel jij je na de lunch ook zo moe? Dan kan dat misschien komen door de dingen die je eet. Sommige etenswaren kunnen er namelijk voor zorgen dat jij heel erg moe wordt en dit wil je liever voorkomen, toch? Wij hebben daarom een lijstje gemaakt van het eten waar je moe van kunt worden. Dan weet je in ieder geval waar het vandaan kan komen!

Wit brood

Koolhydraten kunnen ervoor zorgen dat je in eens heel veel energie krijgt. Dit komt door het glucose in je bloed. Maar dit zal niet lang duren, want voordat je het weet is je glucosegehalte al weer gedaald en wordt je uiteindelijk heel moe. Bij bruin brood is dit wat minder en is daarom ook beter om te eten.

Kersen

In kersen zit een zeer hoog gehalte van melatonine. Dit controleert wanneer het tijd is om op te staan en te gaan slapen. Omdat dit gehalte zo hoog is, krijgt je lichaam een signaal dat het tijd is om te slapen. En daarom wordt je zo moe van kersen.

Zalm

Zalm zit vol met vitamine B6, dat nodig is voor het maken van melatonine. En net zoals bij kersen krijg je hier een slaperig gevoel van.

Pure chocolade

Ja, ook van chocola kun je dus moe worden.. Dit is voor de chocolade liefhebbers (zoals wij) niet zo leuk om te horen. Maar ondanks dat er cafeïne in pure chocolade zit, bevat het ook serotonine en neurotransmitter. Deze stofjes zorgen voor een ontspannen gevoel en daarom voel jij je dus moe. (In melkchocolade zitten deze stoffen niet en hier wordt je dus niet moe van!)

Kalkoen

Dit is dus de reden waarom je na het kerstdiner altijd zo moe wordt. In kalkoen zit het stofje tryptofaan, een aminozuur dat het serotonineniveau verhoogt. Hierdoor krijg je dus eerst een energie boost, maar daarna zak je helemaal in.

Bananen

De stoffen kalium en magnesium in bananen zorgen voor een slaperig gevoel. Ze helpen je spieren te ontspannen. Kies daarom eerder voor een sinaasappel. De geur van een sinaasappel kan je namelijk weer wat energie geven.

Walnoten

Ook in walnoten zit het stofje melatonine. Dus als je een salade met walnoten gaat eten deze lunch, dan weet je dat je moe kunt worden.

TIP: Met deze etenswaren kun je wel beter inslaap komen als je niet kunt slapen!

Ziet jouw gezicht er vandaag vermoeid uit? 
>Zó kom je van een vermoeid gezicht af!

En eet deze dingen voor meer energie
>De mood boosting foods voor je stressvolle week!