Volume in je haar: zo blijft het de hele dag zitten!

Begrijp ons niet verkeerd, er is niets mis met fijn haar. Het is zelfs hartstikke handig. Fijn haar past tenminste goed in een staart (of knot) en het is binnen no time droog. Maar als je graag big glam haar wil, kan dun haar hebben in de weg staan. Gelukkig hoef je niet per sé met een volle bos haar geboren te zijn, je kunt zo’n bos ook heel goed faken. Probeer deze tricks eens!

Verplaats je scheiding naar de andere kant

Als je je scheiding normaal naar één kant hebt kun je dit voor meer volume omdraaien. Föhn het als normaal en flip je haar dan als het ware naar de andere kant. Omdat je haar gewend is aan een scheiding aan de andere kant gaan je wortels nu omhoog staan. Super simpel trucje dus voor voller ogend haar!

Maak golven in je haar

Stijl haar dat sluik langs je gezicht hangt ziet er al-tijd dunner uit, hoe dik je haar ook is. Als je wat meer textuur en wat meer golven aan je haar toevoegt ziet het er binnen no time super vol uit. Als je al golvend haar hebt hoef je niets anders te doen dan die golven te omarmen. En met stijl haar kun je zo’n kapsel creëren met een krultang. En zo doe je dat!

Kam je haar terug

Gebruik een teasing kam of een tandenborstel (ja echt) om je haren terug te kammen. Doe dit aan de bovenkant van de pluk en gebruik dan een beetje haarlak om het volume erin te houden.

Neem korte lagen

Een recht kapsel is zwaar en daardoor zakt je haar naar beneden. Lichte lagen geven je haar meteen vorm en maken het lichter. En dat betekent: meer volume!

Gebruik niet te veel producten

De juiste producten kunnen je het allerbeste kapsel ooit geven. Maar teveel product gebruiken is niet goed. Je haar kan daar zwaar van worden waardoor het enkel slap gaat hangen. Probeer dit dus echt tot een minimum te houden.

Föhn je haar op z’n kop

Gooi je haar naar beneden als het nog nat is en föhn het dan. Als je bij de wortels van je haar komt, kun je met je handen door je haar gaan. Dit zorgt ervoor dat je roots rechtop blijven staan.

Spray droogshampoo op de wortels van je haar

Het voegt textuur, grip en volume toe aan je haar.

Neem een lange bob

Lang haar is zwaar en hangt dus naar beneden. Neem voor meer textuur en volume.

Gebruik geen serum

Een serum maakt je haar glad en zorgt ervoor dat het haar verzwaard. Bye bye volume!

Neem high- én lowlights

Als je hele haar één kleur is ziet het er vaak wat slanker uit. High- en lowlights geven je haar wat meer dimensie waardoor het er voller uitziet.

Ruil je normale borstel in voor een ronde versie

Normale borstels zijn perfect te gebruiken als je je lange haar glad wilt borstelen. Maar als je volume en vol haar wilt zijn deze niet geschikt. Kies dan voor een ronde borstel die je gebruikt als je je haar föhnt. Je haar krijgt er meer grip van en wordt zo gelift.

Gebruik producten die alcohol bevatten

Producten met alcohol drogen je hoofdhuid een beetje uit. Hierdoor wordt je haar minder vet en gaat het dus ook niet sluik langs je gezicht hangen. Laat producten met siliconen en olie daarentegen liggen. Deze zijn super handig wanneer je haar pluizig is, maar als je fijn haar hebt maken ze je haren alleen maar zwaarder.

Breng een root-lifting spray aan voordat je je haar gaat föhnen

Dit zal ervoor zorgen dat de wortels van je haar omhoog gaan staan en blijven.

Laat je haar aan de lucht drogen

Styling tools zijn heet en kunnen je haren beschadigen en dunne haartjes laten breken. Hoe gezonder je haar is, hoe voller het eruit ziet. Geef je föhn en krultang een tijdje rust. Als het wel écht nodig is om zo’n tool te gebruiken, spray dan altijd een heat-protector in je haar.

Wil je ook langer haar krijgen?
Eet dan deze etenswaren

Heb je dode haarpunten maar wil je nog niet naar de kapper?
Er bestaat dus een apparaat voor dode haarpunten!

Wil je je haar eens anders dragen?
Dit zijn de haartrends van 2018

PHOTO CREDITS: UNIVERSAL PICTURES