Waarom een dag niets doen heel goed voor je is

Op zaterdagochtend wakker worden, nog even een paar uurtjes blijven liggen, vervolgens verplaatsen naar de bank. Eten bestellen, series kijken en vooral helemaal niks doen. Wij vinden het heerlijk. Maar na zo’n luie dag beginnen we ons altijd even schuldig te voelen. Maar dat heeft vanaf nu dus niet meer.

Wij hebben goed nieuws, want een dagje niks doen blijkt juist heel goed voor je te zijn. Als je constant aan het werk bent, raakt je energie op een gegeven moment op. Wanneer je lekker een dagje helemaal niks doet en je hoofd leeg  maakt, laadt je jezelf op en ben je weer klaar om te knallen.

Als je problemen of stress hebt, ben je automatisch geneigd om hier veel mee bezig te zijn en aan te denken. Toch is het beter om te proberen alles even los te laten. In de tijd dat je er niet aan denkt, krijgen je hersenen de tijd om alle gedachten beter te verwerken. Zo kalmeer je en is de kans groot dat je met nieuwe inzichten naar de stressfactoren gaat kijken.

Ook maakt een dagje niks doen je een stuk creatiever. De beste ideeën komen vaak in je op wanneer je er niet eens gericht mee bezig bent. Wij adviseren dus om af en toe lekker een dagje niks doen in te plannen om helemaal tot rust te komen.

Netflix al uitgespeeld
De Videoland serie die je NU wil kijken

Pizza besteld?
Er is een link tussen niks doen en het eten van pizza