Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Breng jij regelmatig een bezoekje aan de sportschool? Lekker bezig! Terwijl je hard op weg bent naar the perfect body zijn er ook andere dingen waar je aan moet denken, zoals je huid. Tijdens het sporten maakt je huid ook heel wat mee namelijk.

Het kan zijn dat je je fijner voelt met make-up of gewoon geen zin hebt om het eraf te halen voordat je gaat sporten. Maar probeer er toch wat beter over na te denken, want sporten met make-up, en met name foundation, is slechter voor je huid dan je denkt. Een beetje mascara kan natuurlijk wel, maar het gaat vooral om de producten die je op je huid aanbrengt, zoals foundation.

Why not?

Als je sport met make-up heb je meer kans op het krijgen van acne, ontstekingen, mee-eters en een droge huid. Wanneer je gaat zweten gaan je poriën open staan, maar je foundation sluit de poriën juist af waardoor het vuil er niet uit kan. Dat vuil hoopt op in je poriën en door de foundation komt er nog meer bij, waardoor je puistjes krijgt.

Naast dat het slecht voor je huid is, geeft het vaak ook een verkeerde look. Door al het zweet gaat je make-up uitlopen en zit je mascara niet op maar om je ogen en belanden je wenkbrauwen op je wang. Kortom, omarm je natuurlijke schoonheid en ga lekker sporten zonder make-up.

Ga jij liever niet bare face de sportschool? Maak dan gebruik van deze make-up essentials.

READ NEXT
Tekenen dat het tijd is om te gaan sporten
Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten
Zo zie je er prachtig uit zonder make-up