Wie of wat is Dermarolling?

Ooit gedacht dat je kleine naaldjes over je huid zou heen rollen om een betere huid te krijgen? Nee? Wij ook niet. Het klinkt een beetje eng maar het schijnt dus ontzettend veel voordelen te hebben voor je huid!

Hoe werkt het?
Dankzij micro-needling gaat de collageen productie in versnelling en wordt de huid letterlijk dikker. Het idee van naalden in je gezicht prikken klinkt nogal eng en ook een beetje badass maar is ook weer een grappig verhaal om te vertellen. De behandelingen van Dermarolling zijn duur, maar nu kun je ook voor thuis een roller kopen voor nog geen €25,-. En dit zonder bloed en pijn.

Waarvoor is het?
Als je vaak last hebt van donkere kringen en wallen onder je ogen, dan moet je zeker eens gebruik maken van Dermarolling. De donkere kringen zijn eigenlijk bloedzakjes die door de huid van je ogen heen schijnen.

Doet het pijn?
Allereerst, het rollen doet niet zoveel pijn als het lijkt. Het heeft veel weg van de “Vampire facial”, maar een Dermaroller is veel minder pijnlijk en je kunt zo hard drukken als je zelf wilt.

Hoe vaak?
Het is gebruikelijk om je roller één keer per maand te gebruiken. Natuurlijk kan het vaker, of minder – it’s up to you. Smeer wel altijd voordat je begint een goed serum (met vitamine C) op je gezicht. Dit maakt het én minder pijnlijk én je prikt de ingrediënten tot wel 90% meer in de huid dan gewoon met je vingers. Ga niet te vaak met de roller over dezelfde plek en rol ‘m nooit over puistjes en (open) wondjes! Na gebruik smeer je je gezicht weer in met een goede laag serum en ontsmet je de roller met alcohol.

De maten
De rollers zijn in verschillende maten te koop. Lees goed de uitleg hieronder:

  • 0,3 mm is geschikt voor is geschikt voor betere opname van huidverzorgingsproducten en het verbeteren van haargroeiaanmaak.
  • 0.5mm is geschikt voor fijne lijntjes rond de ogen en oppervlakkige (acné) littekens, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, hyperpigmentatie en voor betere opname van huidverzorgingsproducten.
  • 1.0mm is geschikt voor het verminderen van rimpels, stimulatie van de aanmaak van collageen, anti-aging, de huid te verbeteren bij littekens en voor betere opname van huidverzorgingsproducten.
  • 1.5mm & 2.0mm zijn geschikt voor striae, cellulites, diepe rimpels verminderen, grove poriën en voor betere opname van huidverzorgingsproducten. De 1.5 en 2.0mm zijn niet geschikt voor uw gezicht.

Hebben?
Je kunt de Dermarollers nu kopen bij Bol.com!

 

READ NEXT
> Rimpels weg föhnen? Ja, het kan!
> 9 beautyfeiten die je nog niet wist!
> Zó kom je van statisch en pluizig haar af!

PHOTO CREDITS: instyle