Wil je sneller opstaan? Het kan binnen één minuut!

Je kent het vast wel: de avond van tevoren bedenk je precies wat je allemaal moet doen en je neemt jezelf voor, om in de ochtend direct uit bed te stappen. Maar tegen de tijd dat je wekker eenmaal afgaat, ben je dit goede voornemen allang weer vergeten.

En dat terwijl het écht mogelijk is om binnen een minuut naast je bed te staan. Wij hebben de tips op een rijtje gezet die sneller opstaan, a piece of cake maken!

Water

Je kunt je dag niet beter beginnen dan met een verfrissend glas water. Zet er daarom (voordat je gaat slapen) één op je nachtkastje. Het eerste wat je doet als je wakker wordt, is zorgen voor de nodige dorstlessing. Hierdoor voel je je direct fris en heb je ook weer één van de acht aangeraden glazen water per dag achter je kiezen.

Verplaats het tijdstip van je avondeten

Het kan zijn dat je te laat eet, en dat dat de reden is van je slaapproblemen. Probeer in ieder geval 3 uur voordat je gaat slapen niet meer te eten. Dan komt je lichaam eerder in slaapstand.

Stop met snoozen

Geef toe: die snooze-button weet je binnen no-time te vinden, op het moment dat je het geluid van je wekker (in de verte) hoort afgaan. En stiekem voelt het ook hartstikke fijn om die knop nog lekker een paar keer in te drukken. Maar ondertussen wordt het steeds later en je dag steeds korter. Daarbij is snoozen ook nog eens slecht voor je. Gelukkig gaven wij al eerder de beste tips… Die vind je hier.

Rustig aan met cafeïne en alcohol

Na een lange dag, heb je het eigenlijk gewoon nodig: een lekker glaasje wijn (waar je bovendien ook nog eens knapper van wordt) of een heerlijke kop koffie. Maar think again! Als jij morgenvroeg je bed uit moet, dan is het misschien verstandiger om deze twee te laten staan. Deze guilty pleasures zorgen er namelijk voor, dat we minder goed in slaap komen en daardoor automatisch minder goed op kunnen staan.

Zet de koffie klaar

Koffie voor het slapengaan is misschien niet zo’n goed idee… Maar het is zeker iets heerlijks om de volgende morgen naar uit te kijken. Zorg dat je ’s avonds alles al hebt klaargezet voor een heerlijk bakkie of gebruik een schakelaar voor je koffiezetapparaat zodat jouw kopje koffie wordt gezet zodra je wekker afgaat. Deze fijne geur helpt jou zeker bij het sneller opstaan. Let er wel op dat je ’s ochtends ook meteen iets eet. Koffie drinken op een lege maag is namelijk geen goed idee.

Gordijnen open

De natuurlijkste (en dus ook de fijnste) manier om wakker te worden is door zonlicht. Zorg er dus voor dat die verduisterende gordijnen een stukje open staan, of nog beter: doe ze de deur uit en vervang ze voor vitrages. Je kamer wordt steeds lichter, waardoor je hersenen een seintje krijgen, dat het tijd is om op te staan. Hierdoor wordt je lichaam voorbereid om wakker te worden.

Zoek iemand om samen mee op te staan

Als het je in je eentje niet lukt kun je een buddy zoeken om samen mee op te staan. Zodra de wekker gaat bellen jullie elkaar zodat jullie niet weer kunnen gaan slapen. Bovendien ook erg gezellig. Slim, toch?

Ruik aan zoutkorrels

Mocht je echt hopeloos zijn, dan kan je dit gekke trucje proberen. Zout activeert namelijk je hersenen waardoor je binnen no time wakker en alert bent. Een potje zout naast je bed zetten dus.

Met deze tips wordt sneller opstaan een makkie. En wie weet hou je daardoor meer tijd over om bijvoorbeeld één van deze heerlijke ontbijtjes voor jezelf te maken!

READ NEXT: