Zo bespaar je geld tijdens het shoppen!

Als je gaat shoppen zijn er dingen die je écht nodig hebt, dingen die je graag wilt en dingen waarvan je niet wist dat je ze wilde, maar toch heel graag wilt. Alle dingen die je tegenkomt zijn ineens vét leuk en moet je gewoon hebben. Er staat toch nog genoeg geld op je bankrekening, dus waarom zou je het dan niet kopen?

Op dit moment zou er een belletje moeten rinkelen. Je hebt het niet nodig, maar wilt het nu per  se kopen. Een lastig debacle dat wij maar al te goed herkennen. Met de volgende tips heb jij hier volgende keer minder last van en bespaar je geld!

1. Neem een bepaald bedrag mee als je gaat shoppen
Dit kan als je online shopt, maar ook als je een dagje naar de stad gaat. Je kunt dan niet meer kopen dan je portemonnee toelaat. Dus laat je bankpas thuis en neem een bepaalde hoeveelheid cash geld mee. 

2. Voorkom liefde op het eerste gezicht
Natuurlijk zien we allemaal wel eens (lees: vaak) een item waar we meteen verliefd op worden. Wauw.. meenemen! Nee, dat moet je dus niet doen. Bedenk of het een échte toevoeging is aan je kast en of het wel past bij de rest van je wardrobe. Kun je er meer dan vijf setjes mee maken? Afrekenen maar.

3. Bij twijfel niet doen
Deze ken je natuurlijk al, maar hij wordt niet voor niets vaak herhaalt. Ga ergens koffie drinken en als je er daarna nog steeds aan denkt, is het voor je bestemd.

4. Go thrifting
Thriftshopping is the best, vooral als je oog hebt voor unieke items. In de winter kun je er voor een prikkie furry jackets kopen en in de zomer de allerfijnste zonnebrillen.

5. Kies de juiste mensen om mee te shoppen
Niet elke vriendin steunt jou in je “ik-probeer-geld-te-besparen”-situatie. Iedereen heeft wel vriendinnen die zelfs zonder speciale reden keihard shoppen. Het lijkt wel alsof ze een paar geldbomen in de tuin hebben staan, geen idee hoe zij dat voor elkaar krijgen. Jij werkt er keihard voor, wees dus gewaarschuwd voor je shopaholic-vriendinnen.

6. Lijstjes, lijstjes, lijstjes
Maak een soort boodschappenlijstje. Hier schrijf je op wat je allemaal wilt hebben, maar ook wat je nu al hebt. Zo voorkom je dat je dingen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt en laat je misschien de dingen liggen die je wel wilde hebben.

7. Jouw kleding kasboekje
Het is handig om bij te houden wat je allemaal hebt geshopt. Zo schrik je aan het einde van de maand niet van je uitgaven en zie je bijvoorbeeld in het midden van de maand dat je al aardig wat geld over de balk hebt gesmeten. Wat betekent dat je misschien wat rustiger aan moet doen….

READ NEXT:
Dit zijn de gouden regels voor shoppen tijdens de sale
5 manieren om shoppen makkelijker te maken
Met deze hacks kun je meer kleding shoppen!

 

Source: weheartit