Zo blijf je productief als je vanuit huis werkt

Thuiswerken is aan de ene kant erg fijn, maar kan ook heel uitdagend zijn. De kans groot dat je niet zo productief bezig bent als op een echte werkplek. Nog een de was ophangen, nog even de vaatwasser uitruimen en nog even een boodschap doen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je waarmee je voortaan altijd je werk goed en op tijd af krijgt als je thuiswerkt.

Houd je aan een ochtendroutine

Het is de bedoeling dat je je dag gewoon begint alsof je een normale werkdag tegemoet gaat. Zet je wekker en ga meteen uit bed, drink een kopje koffie met een voedend ontbijtje en spring onder de douche. Ga daarna niet in je pyjama of andere loungekleding aan je werk beginnen, want hierdoor ben je vaak toch minder productief. Het is belangrijk om een afstand te creëren tussen thuis en werk.

Zorg voor een goede werkplek

Niet iedereen heeft een extra ruimte die als kantoor gebruikt kan worden, maar zorg er in ieder geval voor dat het een plek is waar jij je kan concentreren. Of het nou achter een bureau is of op je slaapkamer in bed met de deur dicht.

Werk volgens een schema

Het is niet handig om aan je werkdag te beginnen zonder een schema met wat je allemaal moet doen. Je krijgt hierdoor vaak al snel chaos in je hoofd en bent niet op tijd klaar, waardoor je maar doorgaat zonder überhaupt een pauze te nemen. Maak een planning met wat je om welke tijd doet en welke tijd je pauze neemt en houd je hier ook aan. Je zal merken dat je zo al veel rustiger je werkdag doorkomt.

Wees overal en altijd bereikbaar

In deze tijd heb je eigenlijk altijd je smartphone nodig en vooral wanneer je niet op een vaste werkplek werkt. Het is belangrijk dat je altijd beschikbaar bent, dus zorg ervoor dat je altijd een powerbank bij je hebt waardoor je in de tuin of ergens anders buiten je huis kan werken.

READ NEXT
Dit is dus waarom jij nóóit op tijd uit je bed kan komen
Slecht geslapen? Dit helpt je door de maandag heen
Dit wilden we weten vóórdat we begonnen met werken