Zo blijft die slag of krul in je haar de hele dag zitten

Veel van jullie kennen dit probleem waarschijnlijk wel. Je hebt je haar gekruld en staat met een prachtige bos voor de spiegel. Je bent er hartstikke blij mee maar binnen no time is die prachtige bos veranderd in een uitgezakte haardos. Niets is zo vervelend als krullen die niet blijven zitten, want hier heb je natuurlijk wel veel tijd en moeite in gestoken.. Lees daarom hier de reden, en hoe ze wél goed blijven zitten!

Waarom je krullen uitzakken

1. De dikte en textuur van je haar zijn heel belangrijk voor het maken van je krullen. Helaas is dit gewoon genetisch bepaald (thanks, mom and dad!). Als je zwaar haar hebt, zullen je krullen helaas sneller uitzakken. Maar niet getreurd, met een beetje moeite blijven ook jouw krullen zitten.

2. Je krullen kunnen uitzakken als jij je haar op de verkeerde manier styled. Trek je haar/krul niet te strak aan bij het föhnen. Hierdoor is je haar al oververmoeid voordat je het haar gaat krullen.

Maar hoe blijven ze dan wel zitten? 

1. Was eerst je haar goed! Gebruik een volume shampoo, zodat je alvast wat volume in je haar krijgt. Gebruik zo weinig mogelijk of liever zelfs geen conditioner. Krullen blijven namelijk het best zitten in stug haar. En gebruik na het wassen liever geen serum of olie, die zorgen er ook voor dat je haar glad wordt.

2. Om je haar wat stugger te maken, gebruik je een verstevigende mousse. Droog het hierna goed met een föhn. Borstel alleen de onderkant van je haar bij het föhnen. Droog de bovenkant alleen met de föhn en met hulp van je handen. Hierna kun je beginnen met krullen! Als je geen mousse hebt, kun je ook droogshampoo gebruiken om je haar wat stugger te maken.

3. Maak krullen in dunne plukken haar. Laat je de pluk normaal hangen nadat je hem uit de krultang haalt? Probeer eens om de krullen vast te zetten met een speldje. De krullen hebben dan de tijd gehad om af te koelen, waardoor ze langer blijven zitten. Als je klaar bent met krullen, kun je de speldjes er een voor een uit halen. Met een haarspray zorg je ervoor dat je krullen nog beter blijven zitten. Good luck! 

Alle technieken en methodes om je haar te krullen op een rijtje:
> Verschillende krullen: zo fix je ze

Met deze producten krijg je meer volume!
> 7 haarproducten voor meer volume onder de 20 euro

Zo creëer je een mooie slag in je haar:
> De perfecte beach waves creëer je zo

PHOTO CREDITS: SOPHIEMAY