Zo blijven je krullen zitten na een nacht slapen

Als met een krultang je haar hebt omgetoverd tot een prachtig bos krullen, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk blijven zitten. (Dit is de reden dat je krullen uitzakken en dit doe je eraan). Je hebt er genoeg tijd en moeite in gestoken, dus hoe fijn zou het zijn als je krullen zelfs langer dan één dag blijven zitten? Het dingetje is alleen dat je ermee moet gaan slapen.. Natuurlijk zullen je krullen hierdoor iets minder mooi worden, maar er zijn manieren om de schade te beperken. Dit zijn de beste manieren om te gaan slapen met krullen:

De ‘ananas’

Hoe dit kapsel aan zijn naam komt, hoeven we je vast niet te vertellen. De ‘ananas’, ook wel de ‘palmboom’, is een hoge paardenstaart bovenop je hoofd. Je haar valt zo boven je kussen, zodat je er niet op gaat liggen tijdens het slapen. Gebruik wel een elastiekje zonder metalen stukje, want hiermee beschadig je je krullen.

Topknot

Als je erg lang haar hebt, is het handiger om met een losse knot te gaan slapen. Met een staart is er namelijk alsnog de kans dat je op je krullen gaat liggen waardoor ze gaan uitzakken. Als je een knot maakt, zorg er dan weer voor dat hij bovenop je hoofd zit en maak hem zo los mogelijk.

Satijnen kussenhoes

Een van de gevaren van slapen met krullen, is dat je haar pluizig wordt. Dit kun je voorkomen door op een satijnen kussen te slapen. Wissel je kussenhoes dus om, zodat je krullen er de volgende dag weer mooi uitzien.

Panty over je haar

Een panty over je haar? We moeten toegeven, dit klinkt inderdaad een beetje raar. Maar als je erover nadenkt, is het eigenlijk best logisch. Knip een stuk van een panty af en draag hem als haarnetje over je hoofd. Hierdoor voorkom je de wrijving met je kussen. Vooral als je op een katoenen kussen slaapt in plaats van een satijnen, is dit aan te raden.

Alle technieken en methodes op een rijtje:
> Verschillende krullen: zo fix je ze

Simpel en snel, zonder verbrande vingers
> 10 manieren om te krullen zonder hitte

Dit wil iedereen!
> De perfecte beach waves creëer je zo

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY