Zo creëer je makkelijk de perfecte smokey eyes

Met een paar zwoele smokey eyes creëer je in een handomdraai een chique party look. Ideaal voor een feestje, voor vanavond, maar stiekem ook hartstikke tof om je alledaagse outfit een beetje mee op te spicen! Je kunt natuurlijk voor zwart of grijs gaan, dat staat altijd goed, maar probeer ook eens smokey eyes te maken met goud- en bruintinten. Net iets minder hard, nog steeds even zwoel. En misschien zelfs nog meer party proof. Geen tijd om uren voor de spiegel te staan? No problem. Wij vertellen je hoe je stap voor stap de perfecte smokey eyes maakt.

Stap 1

First things first. Gebruik een wimperkruller om je wimpers een beetje in vorm te brengen. Dat is dé manier om een frisse en open blik te krijgen. Krul je wimpers wel altijd vóórdat je je mascara aanbrengt! (Bekijk hier nog meer dingen die jouw wimpers misschien verpesten).

Stap 2

Teken met een eyeliner een lijntje boven en onder de rand van je wimpers. Begin aan de binnenkant van je ooghoek en werk naar de zijkant toe.

Stap 3

Zet een stipje aan de buitenkant van je oog en trek je eyeliner naar deze stip toe (zo krijg je de perfecte cat-eye).

Stap 4

Kleur je ooglid met oogschaduw in en werk naar je wenkbrauwen toe. Je kunt hiervoor de gebruikelijke zwart gebruiken, maar chocolate brown of goudbruine tinten zijn ook onwijs knap.

Stap 5

Ga vervolgens met een donkerdere oogschaduw over je ooglid heen door ronddraaiende bewegingen met je make-upkwast te maken. It’s all about blending! (En zo blend je als een pro). Zorg er uiteindelijk voor dat de kleuren gelijk in elkaar overlopen en dat er geen harde strepen ontstaan.

Stap 6

Trek met een andere kleur oogschaduw een lijntje boven de lijn van je eyeliner. Doe hetzelfde onder je ogen. Terwijl je dit doet, veeg je ook over je eyeliner heen, dit maakt de lijn wat minder hard en lekker smudgy. En zo hoort het bij smokey eyes!

Stap 7

De finishing touch: royale laagjes mascara.

Meer make-up tips nodig? Je leest ze hier:
8 make-up tips die je ogen groter doen lijken
7 manieren om je concealer te gebruiken
Zo krijg je vollere lippen zonder fillers

PHOTO CREDITS: TONYASTYLIST