Zo draag je de ponytail net even anders

Die ordinaire paardenstaart is toch zo boring. Het woord alleen al. Voor het gemak zeggen we nu alleen nog maar ponytail. Het moet wel leuk blijven. En dat vinden wij dus ook van de ponytail. Je kan hier zoveel meer meedoen, let maar op!

The glam pony

Om er toch glamorous uit te zien kun je the glam pony proberen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een lage paardenstaart te maken en een pluk uit je paardenstaart om je elastiekje te binden. Zo is het elastiek niet meer te zien en zie jij er classy uit.

Side ponytail

Maak een hoge paardenstaart, maar zorg dat hij iets meer naar één kant staat. Je ponytail zit dan niet op de achterkant van je hoofd, maar aan de zijkant. Je kunt hier net zoals bij the glam pony ook een plukje haar om je paardenstaart heen doen.

 

Bandana

Is je haar een beetje vet of blijven je babyhaartjes maar rechtop staan? Gebruik dan een bandana of een zijden sjaaltje. Door je staart ietsje hoger dan je normaal zou doen zodat je die van de voorkant nog een beetje ziet zitten en zo knoop je die bandana.

Vlechten

Als je staart wel een beetje spannender mag, kun je er een vlecht tussen maken. Pak een plekje aan de zijkant van je hoofd en maak hier een vlecht van. Voeg dit toe aan je staart en je bent klaar. Als je nog wat extra tijd over hebt kun je ook meerdere vlechtje maken.

Lange staart zonder extensions

Heb jij gemiddeld lang haar, maar wil je het langer faken in een staart? Dan is deze tip voor jou. Verdeel je haar in twee delen: de bovenkant en de onderkant. Doe de bovenkant van je haar in een normale staart. Daarna maak je van de onderkant een lage staart die precies zit onder de bovenste staart.

Combo

Dit is een beetje een combinatie van the glam ponytail en de braid. Pak een klein stukje haar aan de zijkant van je gezicht en maak hier een vlecht van. Doe de rest van je haar in een staart en draai er vervolgens een vlecht omheen.

Scarf

Een andere manier om een zijden sjaaltje te gebruiken is om het om je staart te binden. Zo maak je het meteen een stukje leuker, zonder veel moeite.

Best of both worlds

Dit kapsel is het mooist als de bovenkant van je haar een beetje textuur heeft dus pak die droogshampoo er maar weer bij. Doe je haar in een losse staart en vlecht het vervolgens een heel klein beetje.  Doe er een klein elastiekje in en trek de vlecht voorzichtig een beetje uit elkaar zodat het een messy wordt.

Twist

Pak twee stukjes haar aan de zijkanten van je hoofd en draai ze aan het eind een beetje daarbinnen toe. Doe je haar daarna voorzichtig in een staart en pak nog een klein stukje haar om over je elastiek te draaien.


Deze haartips wil je weten
7 dingen die Françaises NOOIT met hun haar doen
Zo kom je voor altijd van je gespleten haarpunten af!

 

PHOTOCREDITS : VOGUE