Zo lijken je benen langer en slanker in de zomer

Iedereen om je heen is druk bezig met sporten en hun ultimate summer body. Ondertussen kan jij niet wachten totdat je de hele dag bitterballen kan eten op het terras. Toch wil je straks wel goed voor de dag komen.. Je wil ten slotte wel met je benen bloot deze zomer, what to do? Fake it ’till you make it! Zo lijken jouw benen langer en slanker in de zomer:

Splits

Door een jurk of rok met een split te dragen, zullen je benen goed te zien zijn. Hiervoor geldt: hoe dieper de split, hoe meer been er te zien is en hoe langer je benen dus zullen lijken. Een wrap dress of skirt is hier het perfecte kledingstuk voor. Hiermee kan je namelijk zelf beslissen hoe diep je je split draagt.

Hakken

Een schoen met een hak zorgt niet alleen voor een mooie houding, je benen lijken er ook nog eens slanker én langer door. Je kunt het beste een nudekleurig paar uit de kast trekken. Zo lijkt je voet deel van je been en lijk je direct een paar centimeter langer.

 Go short

Misschien dat deze tip niet ultiem is voor elke gelegenheid, maar voor naar het strand of met een leuk feestje is hij zeker bruikbaar. Door een (niet té strak) kort jurkje of shorts te dragen, komt de focus op je benen te liggen. Hoe meer been je laat zien, hoe langer ze ogen. Pas wel op dat je niet besluit om té korte kleding te dragen, want je wil natuurlijk ook niet ordinair overkomen.§§§

High waist

Met high waist shortje of met een rokje met een hoge taille, creëer je de illusie van langere, slankere benen. Draag je shirtje bijvoorbeeld in je broek, in plaats van erover. Zo makkelijk kan het zijn! Bij het dragen van lange topjes zal je buik namelijk langer lijken, en je benen korter. 

Riemen

Een riem is een geweldige manier om lange, slanke benen te faken. Door je riem hoger te dragen, lijken je benen eerder te beginnen. Kies wel voor een dunne riem. Brede riemen kunnen overheersend worden, waardoor je lichaam uit proportie raakt.

Donkere kleuren

Donkere kleuren strekken je verticaal uit, waardoor je benen langer lijken. Dit effect wordt nog eens versterkt als je topje en broekje (of rokje) dezelfde kleur zijn. Of ga natuurlijk voor een leuk jurkje! 

Shirt dress

Een shirt dress is gewoon al-tijd goed! Hij kan voor elke gelegenheid, en vooral: hij doet het bij iedereen goed. Zo’n fijn jurkje valt altijd lekker soepel en nonchalant, waardoor je benen meteen een stuk langer en slanker lijken.

Speel met lengteverschil

Heb je een midi skirt aan? Draag er dan eens een lange trenchcoat of een kimono overheen. Door dit lengteverschil heb je meteen die prachtige lange endless legs!

Check de broekzakken

Shorts zijn perfect voor de zomer: luchtig, casual en makkelijk. Maar zelfs deze heeft een minpuntje. Short met lage broekzakken zijn een long leg killer. Hoewel je het van de voorkant niet ziet, lijk je van achter een stuk kleiner. Kies dus voor broeken met hoge zakken.

Pointed shoes

Schoenen met een ronde teen laten je kleiner lijken, terwijl puntige versies je been verlengen. Tijd om een mooi paar puntige shoes te shoppen, dus! 

Deze wil je shoppen!
> 17 zomerjurken die je kan dragen tijdens het festivalseizoen

Heb jij ze allemaal in je kast hangen?
> 6 verschillende tops die je wilt shoppen voor de zomer begint

Zo laat je je curves het mooist uitkomen:
> 5 styling tricks voor vrouwen met curves

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN