Zo lukt het je wel om 2 liter water per dag te drinken

We kunnen het je niet vaak genoeg vertellen: blijf water drinken. Er zijn genoeg redenen om water te drinken. Water hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je huid er niet dof uitziet. Water is ook de remedie tegen acne én water helpt om af te vallen.

Naast dat je er aan de buitenkant beter uitziet, is water ook belangrijk voor de binnenkant van je lichaam. Water helpt je nieren namelijk met het verwerken van afvalstoffen in je lichaam. Als je niet genoeg water drinkt blijven de afvalstoffen in je lichaam en dit kan schadelijk zijn voor je nieren.

Je doet natuurlijk je stinkende best om die 2 liter water per dag te halen, maar soms lukt het gewoon niet. Daarom geven wij je wat handige tips om wél genoeg water te drinken.

Koop een leuke fles

Een standaard flesje van de Albert Heijn nodigt niet erg uit om te drinken. Ook is het vullen van een plastic flesje slecht voor je lichaam én het milieu. Schaf daarom een leuke fles aan! Daarvoor geldt natuurlijk: hoe meer erin past, hoe beter. Handig is om een fles te kopen van 0,5 liter. Zo weet je dat je deze fles minimaal 4x per dag leeg moet drinken om aan de twee liter te komen.

Drink meteen als je wakker wordt

Je verliest ’s nachts veel vocht, maar je neemt geen vocht tot je. Neem daarom ’s ochtends meteen een glas water. Dat geeft energie in de ochtend en zo begin je extra vroeg aan je doel.

Drink de hele dag door

Door al je afspraken en deadlines heb je veel te weinig gedronken en dus besluit je om dit ’s avonds in een uurtje even in te halen. Dit is geen goed idee! Probeer toch de hele dag door kleinere hoeveelheden te drinken, in plaats van een liter in één keer. Je lichaam kan namelijk per uur maar een bepaalde hoeveelheid vocht verwerken, waardoor dit gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid.

Download een app

Om tijdens onze drukke banen en sociale verplichtingen ook nog bij te houden hoeveel water je hebt gedronken, kan een beetje teveel worden. Download dan een app! Er zijn meerdere water drink-apps beschikbaar en ook nog helemaal gratis. Probeer het dus gewoon een keertje.

Eet water

Niet letterlijk natuurlijk, maar eet producten waar veel water in zit. Als je deze producten (dagelijks) eet, krijg je toch onbewust water binnen. En eten gaat ons vaak toch makkelijker af dan drinken..

Dus pak die kan water erbij en go for it. Je zal er later veel profijt van hebben. Even de tel kwijt hoeveel kannen je al leeg hebt gedronken? Aan de kleur van je plas kan je precies zien of je lekker bezig bent. Want hoe witter de urine, hoe vlotter de afvalstoffen weggevoerd worden.

Zo wordt water drinken nog beter voor je huid:
> Voeg dit toe aan je water voor een mooie huid

Voor eens en voor altijd de waarheid:
> Waarom zwarte koffie drinken dus wél gezond is

Gezonder eten? Dit is de makkelijkste truc:
> Dit is de makkelijkste truc om gezonder te eten