Zo overleef je de winterdip

Je rolt je het liefst als een mummie op in je dekbed en gaat in een winterslaap tot de maand mei. Je haat kou, sneeuw, regen, korte dagen, en alles wat daarmee te maken heeft. De gedachte alleen al aan ’s ochtends je bed weer uit komen laat je gruwelen. Herkenbaar? Misschien heb je wel last van een winterdip. Zo kom je ervan af!

1. Snack

Ongezond eten kan soms ook goed zijn. Zo zorgt chocolade ervoor dat je vrolijker wordt en zorgt snoep ook voor een (tijdelijke) happy feeling. Deze tip moet je jammer genoeg niet te vaak gebruiken, want van snacks krijg je op langere termijn een minder vrolijke bui (denk aan die extra kilootjes).

2. Luister naar vrolijke en drukke muziek

Als je naar up tempo en vrolijke muziek luistert, wordt je eigen stemming ook beter. Dus zet de radio maar aan of luister naar vrolijke muziek op Spotify voordat je naar je werk gaat.

3. Ga naar buiten

Oké, dit klinkt misschien niet super verleidelijk, maar het werkt echt. Het is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt, maar een blokje om is gewoon heel goed voor je. Ga iedere dag naar buiten om een frisse neus te halen. Het bos, het strand, of de stad, als je maar lekker buiten bent. Het maakt je wakker en zorgt voor een flinke dosis vitamine D (als de zon schijnt al helemaal), en die heb je weer nodig om je goed te voelen.

4. Vitamine D

Naast het feit dat vitamine D zorgt voor een fijn gevoel, zorgt het daarnaast ook nog eens voor sterke botten en tanden. Vitamine D haal je dus vooral uit zonlicht, en laat dat nou net iets zijn wat in de winter niet vaak voorkomt… Geen paniek, want er bestaan ook vitamine D pillen die je kunt slikken. Je kan natuurlijk ook gewoon een vakantie boeken naar de zon, you deserve it. Of misschien wil je wel naar dit tropische eiland in Berlijn.

5. Ritme

Het is belangrijk om in deze periode van het jaar een vast ritme te hebben. Klinkt misschien een beetje boring, maar het werkt heel goed. Je krijgt hierdoor namelijk echt voldoende energie, dus duik vanavond maar lekker op tijd in bed. Die winterdip is zo weer weg!

6. Sporten

Trek je knapste sportkleding aan en ga een rondje hardlopen door het park. Oké, gewoon lopen mag ook. Het is niet alleen goed voor je hart en lichaam, maar het zorgt er ook voor dat je minder depressieve symptomen krijgt. Tijdens het sporten komt er namelijk endorfine vrij, hét stofje waar jij vrolijk van wordt. Een goed lichaam en je voelt je happy, twee vliegen in één klap! Als je echt he-le-maal geen zin hebt om te hardlopen, wil je deze sport vast wel doen. (Hint: je krijgt hier echt wel zomerse feelings van).

READ NEXT
Ziekjes? Met deze beautytips ziet niemand er wat van!
7 tips om de griep te voorkomen
Last van een winterdip? Van deze items worden we instant blij!