4x eten waar je volgens diëtisten geen gram van aankomt

Afvallen gaat niet altijd even makkelijk. We storten ons vaak helemaal op een dieet, wat vaak alleen maar op de korte termijn werkt. We lassen na een tijdje steeds vaker een cheat day in, wat opeens een cheat week wordt… Oeps. We hebben goed nieuws voor je: diëten is niet altijd nodig. Door bepaalde dingen te eten kan je ook afvallen. De volgende foods kan je eten zonder schuldgevoelens:

1. Boerenkool

Fijn! Want het stamppotseizoen is al aangebroken. We kunnen weer heerlijk van Hollandse kost genieten en van boerenkool dus nog een beetje extra. Boerenkool is één van de gezondste groentes. Wanneer je gestoomde boerenkool eet, kan dit je cholesterol verlagen. Boerenkool kan zelfs vormen van kanker afweren! Een superfood kunnen we het dus zeker wel noemen. Good to know.

2. Quinoa

Een ander superfood dat nog steeds hot is, is quinoa. Door het eten van quinoa kan je afvallen doordat het een hele goede vetverbrander is (kende je deze vetverbranders ook al?). Je kan quinoa in de ochtend eten met fruit en andere gezonde dingen. Of je kan een salade maken tijdens de lunch met groentes en quinoa erin.

3. Eieren

In eieren zitten heel veel proteïnen. Ze zitten ook vol met gezonde vetten en vitaminen. Ze geven je energie, maar zorgen er niet voor dat je veel aankomt. Doe eens vaker een eitje door je salade of maak een sandwich waar je ook een ei op doet. Bananenpannenkoeken wel eens geprobeerd? Die maak je in de ochtend snel klaar en geven je ook heel veel energie. Je hoeft alleen maar een banaan te prakken en er twee eieren aan toe te voegen en je beslag voor de pannenkoeken zijn klaar.

4. Zalm

Zalm bevat weinig verzadigde vetten, maar wel veel proteïnen, net zoals eieren dus! Er zitten veel Omega-3 vetten in die gezond zijn. Het zijn belangrijke vetten die je lichaam nodig heeft. En je komt dus ook weinig aan van zalm. Heb je dit poké bowl recept met zalm al gezien?

Val je nog steeds niks of weinig af?
> Dit zijn de fouten die we maken bij het afvallen

READ MORE:
SCIENCE SAYS: eten van het bord van je lover stelen is goed voor je relatie
> Zo krijg jij ook een gezonde glow op je gezicht
Gezond uiteten? 6 tips om gezonde(re) keuzes te maken

PHOTO CREDITS: SUZANA.UZELAC