5 onverwachte ingrediënten die je aan je salade kan toevoegen om honger te vermijden

Als je wil beginnen met gezonder eten begin je al snel met het eten van salades. Maar je zit hier niet snel vol van en hebt al snel weer honger. Dit is dus niet echt handig als je gezonder wil doen. Na de lunch heb jij namelijk al weer zin in een snack. Geen wonder dat je niet afvalt! Als je deze ingrediënten toevoegt aan je salade heb je hierna minder snel honger!

Groente

Met alleen sla ben je natuurlijk nog niet klaar. Maar wat nou als je geen vlees of vis wilt toevoegen aan je salade? Kies van dan voor groente. Denk aan zoete aardappel, of witte bonen! Grill een paprika of een courgette. Dit geeft je salade veel meer smaak, structuur en je bent langer verzadigd. Mocht je nou geen tijd hebben om van te voren nog groente te grillen, kan je kiezen voor rauwe groenten zoals broccoli of bloemkool!

Kruiden

Wist je dat in kruiden juist heel veel vitaminen zitten? Ze zorgen dus niet alleen voor wat extra smaak maar ook voor een boost. Voeg dus wat peterselie of koriander toe. Maar ook tuinkerst of alfalfa geeft je salade net dat beetje extra!

Quinoa

De zaden van de plant quinoa worden veel gebruikt in de keuken. Er zitten veel vitamines, eiwitten en mineralen in en daarom vult quinoa ook erg goed.

Avocado

Avocado zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, mineralen en vitamines. Daarnaast zijn ze hartstikke lekker om toe te voegen aan je salade. Het maakt je salade namelijk lekker romig.

Fruit en noten

Misschien niet heel onverwacht maar het voegt zoveel toe aan je salade. Fruit is gewoon al super lekker en is een perfecte toevoeging aan je salade! Het geeft je salade een lekkere frisse en zoete smaak. Dus wat wordt het vandaag? Banaan of aardbei? Door noten aan je salade toe te voegen creëer je een lekkere knapperige salade. Daarnaast zijn ongezouten noten ook hartstikke goed voor je of zaden zoals pijnboompitten, zonnebloempitten of chiazaad!

 

WIL JE MEER LEZEN OVER HOE JE HONGER TEGEN KUNT GAAN? 
Altijd honger? Met deze hacks niet meer!
Healthy & quick snacks die DIRECT je honger stillen!
Van dit eten krijg je juist nog meer honger