5 overheerlijke havermoutrecepten

Havermout in de ochtend eten kent vele voordelen, alle fitgirls eten het en op Instagram zien we iedere keer weer kommetjes voorbijkomen. Hier op de redactie kregen we het gevoel dat wij de enige waren die ’s ochtends gewoon een banaan, cracker of smoothie aten. We zijn allemaal niet zo’n fan van havermout.

Wij zijn daarom maar eens op zoek gegaan naar de lekkerste recepten mét havermout. Kijken of dit ons (en jou) kan overtuigen, om ook een fitgirl te worden.

Choco Nicecream met Pindakaas Havermout

Wat heb je nodig:
– 240 ml water
– 45 gr. havermout
– Himalaya zout
– 3 bevroren bananen
– 2 eetlepels cacaopoeder
– halve theelepel vanillepoeder
– 60 ml amandelmelk
– pindakaas
– chocoladestukjes of een reep pure chocolade

Aan de slag:
Doe het water in een pan. Gooi dan de havermout bij het water met een klein snufje zout. Roer af en toe en wacht tot dit kookt. Als de havermout goed is, zet je het vuur laag. Je kunt er nu eventueel nog wat melk aan toevoegen. Ondertussen kun je de nicecream maken. Voor de nicecream kun je de bananen, cacaopoeder, vanillepoeder en melk samenvoegen en roeren tot een glad beslag. Als dit klaar is kun je de havermout en de nicecream samenvoegen in een kom. Als topping doe je er wat pindakaas en chocoladestukjes overheen.

Havermout met banaan en kokos

Wat heb je nodig:
– ongezoete kokosnootvlokken
– havermout
– 1 eetlepel bruine suiker
– banaan (in stukjes gesneden)
– cashewnoten

Aan de slag
Bereid de havermout voor zoals op de verpakking staat. Gooi dan alle ingrediënten samen in een kom.

Carrot cake havermout

Wat heb je nodig:
– 125 gr. geraspte wortel
– 310 ml. ongezoete amandel melk
– 1 eetlepel zuivere ahornsiroop
– 1 eetlepel gemalen kaneel
– zeezout
– 5o gr. havermout
– 1 theelepel vanille extract
– gember
– Nootmuskaat
– halve theelepel citroensap (optioneel)

Topping: (optioneel)
– Geroosterde walnoten
– Kokosnoot vlokken
– Rozijnen
– Kaneel

Aan de slag
Zet een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de havermout samen met de geraspte wortel. Wacht tot dit kookt en voeg dan de amandelmelk, siroop, kaneel, zout, een klein beetje gember en een klein beetje nootmuskaat toe. Laat dit 8 minuten staan op laag vuur. Als de havermout nog dik is kun je er nog wat melk aan toevoegen. Tot slot voeg je vanille extract toe en je toppings.

Havermout met Gedroogde Vruchten en Pistachenoten

Wat heb je nodig:
– havermout
– nootmuskaat
– gedroogde cranberries
– gedroogde kersen
– pistachenootjes
– 1 eetlepel honing

Aan de slag
Bereid de havermout voor zoals op de verpakking staat. Voeg hier een heel klein beetje nootmuskaat toe. Als de havermout klaar is kun je dit in een kom doen en de andere ingrediënten er aan toevoegen.

Caramel Appel Havermout

Wat heb je nodig:
– 240 ml. water
– 1 grote appel of 2 kleine appeltjes (in kleine schijfjes snijden)
– 1 eetlepel kokosolie
– zout
– havermout
– kaneel
– pecannoten
– honing
– karamelsaus

Aan de slag
Voeg het water, appels, kokosolie en zout toe in een middelgrote pan. Breng dit aan de kook en laat het koken voor 3-5 minuten. Voeg dan de havermout toe en zet het vuur wat lager. Kook dit nog door voor 1-2 minuten. Als de havermout klaar is, kun je dit in een kom doen. Voeg dan de honing, kaneel en noten toe. Als laatste kun je de karamel opwarmen en ook toevoegen aan de havermout.

Dit is het ideale ontbijtje als je wilt afvallen
Ideale ontbijtje als je wilt afvallen

Of gewoon wat gezonde ontbijtjes
Gezonde ontbijtjes waar je wél wakker voor wilt worden

PHOTOCREDITS : THISRAWSOMEVEGANLIFE