7 redenen waarom de sportschool echt niks voor jou is

Helaas val je niet af van een beetje Netflixen of op de bank hangen… en degene die ooit nog durft te zeggen dat je duizend calorieën verbrandt met een goed potje seks, die mag ons bellen (want hoe dan?). Maar goed, om dus in vorm te komen heb jij (met heel veel tegenzin) een abonnement genomen bij de sportschool. Maar nu je daar eindelijk één keer naar toe bent geweest, ben je er achtergekomen dat de sportschool echt he-le-maal niets voor jou is! En dit is waarom:

Het is er altijd druk

Overdag moet er gewoon gewerkt worden dus in de avond gaat iedereen tegelijk naar de sportschool. Dit betekent: spitsuur! Alle apparaten waar jij gebruik van wilt maken zijn áltijd bezet.. Ja, zo schiet het sporten ook niet echt op!

 Al die ingewikkelde apparaten

En dan hebben we het nog niet eens over al die apparaten die in de sportschool staan. Je moet hier bijna een studie voor gedaan hebben om te weten waar die apparaten goed voor zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Terwijl jij een beetje staat te klungelen met die ingewikkelde apparaten lijkt het alsof de rest van de mensen precies weten wat ze moeten doen.. (Dit zijn de meest gemaakte fouten in de sportschool) En als je denkt dat je lekker bezig bent, heb je niet de juiste houding.

Je haat zweten

Zweten? BAH! Als je iets echt smerig vindt, is het wel zweten! Waarom bestaan er mensen die het echt fijn vinden om een potje te lopen zweten? En vooral in de sportschool is het altijd zo bloedje benauwd waardoor je sneller gaat zweten. Niks voor jou dus!

Het stinkt

Ja, als al die mensen gaan zweten is dit ook niet zo fris voor onze neus. Als je de sportschool al binnen loopt ruik je die muffe zweetgeur. Gebruiken mensen geen deodorant?

Je zelfvertrouwen verdwijnt

Tja, van al dat eten en Netflixen heb jij nou niet bepaald een ‘lekker’ figuur van gekregen. Terwijl de rest van de mensen vijf keer in de week sporten en er helemaal afgetraind uitzien. Zeg maar dag tegen je zelfvertrouwen!

Het kost je bakken met geld

Sportscholen zijn tegenwoordig helemaal niet goedkoop meer. Je betaalt minimaal €15,95 per maand en dat kan oplopen tot €50,-. Zonde van je geld, toch? Je kan prima buiten gaan hardlopen met dit weer, ook als het ’s avonds kouder is want hardlopen in de kou is zelfs nog beter voor je! En van het geld dat je iedere maand weer overhoudt kun je lekker uiteten.

Te veel bekende mensen

En als er èèn ding is dat je echt niet wilt zien als je aan het sporten bent zijn het wel bekende mensen. Omdat je allemaal in hetzelfde buurtje woont, gaan veel bekende mensen ook naar dezelfde sportschool.

 

Wil jij niet naar de sportschool, maar wel sporten?
>Sporten zonder sportschool doe je zó!
>Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker
>Sporten als je niet wil sporten; dit zijn de oefeningen!