7 shopgeheimen van een stylist

Shoppen is een van onze favoriete bezigheden. We winkelen er heel wat op los. De winkels blijven maar volstromen met leuke items en dat is zó verleidelijk. Soms doen we wel eens een miskoop, bummer. En soms zijn we naar iets specifieks opzoek wat gewoon niet in de winkels lijkt te liggen. Eigenlijk zouden we allemaal nóg beter kunnen worden in shoppen. We kunnen nog heel wat leren van de echte shopping queens onder ons: stylistes. Dit zijn alle ins en outs, ook van onze eigen collega stylistes :

1. Ga op de goede dag shoppen

Een tip die we je sowieso kunnen aanraden: ga doordeweeks shoppen, niet in het weekend. In de weekenden is het altijd drukker in de stad. Dan ga je gehaast shoppen. Je hebt geen zin om kleding te passen en komt thuis met kleding die je volgende weer kan gaan ruilen. Ga het liefst ook in de ochtend en neem alle tijd die je nodig hebt voor je shoppingsessie, zo voorkom je miskopen. Neem ook de tijd voor het passen en wees kritisch: heb je dit echt nodig? Past het bij de rest van mijn garderobe? Heb ik al meerdere items waarmee ik dit kan combineren?

2. Bedenk van tevoren wat je wil

Impuls aankopen zijn vaak ook miskopen. En die wil je juist voorkomen! Als je van tevoren goed bedenkt wat je wel én niet nodig hebt, (items die je al drie keer in je kast hebt hangen waar je amper verschil tussen ziet) zal je ook betere aankopen doen. Ben je op zoek naar een specifiek item? Dan is het slim om online vast meerdere opties met elkaar te vergelijken. Zo maak je de keuze een stuk makkelijker als je in de stad gaat shoppen. Dus wat de prijs ook is: doe altijd goed research. Als je een item uit de rekken van een winkel grijpt, probeer dan ook een complete outfit voor je te zien, het liefst met items die je dus al hebt. Zo voorkom je dat ”I have nothing to wear” gevoel. Bekijk ook deze tips om dat gevoel te voorkomen.

3. Maak het jezelf gemakkelijk

Als je een middag echt de smaak te pakken hebt, loop je al gauw met vele plastic tassen van je favoriete winkels door de winkelstraten. Hoe vervelend is het als de hengels van al die plastic tassen in je armen knellen? Dat kan beter. De fashion stylistes nemen het liefst altijd een grote shopping bag mee die makkelijk te dragen is. Hier kan je al je aankopen in doen et voilà! Weg zijn de irritaties.

4. Twijfelen = niet doen

Laat liever kleding hangen als je twijfelt. Je kan aan het eind van de middag altijd nog terugkomen om het toch te kopen als je overtuigd bent. De kans is groot dat je het thuis in je kast hangt, het prijskaartje er voor de zekerheid nog aan laat zitten en het vervolgens helemaal niet draagt. Je zal weer terug moeten naar de stad om het item te retourneren en daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in en tijd voor. Is de verleiding tóch niet te weerstaan? Laat dan in ieder geval het prijskaartje aan het item zitten en bewaar de bon op een veilige plek.

5. Ga alleen winkelen

Natuurlijk is het gezellig om met je vriendinnen een dagje te gaan shoppen. En soms wil je je vriend juist het liefst meeslepen naar de stad om ook om zijn mening te kunnen vragen. Eigenlijk is het veel slimmer om alleen op pad te gaan. Als je dit nooit doet, is het misschien even wennen. But trust us: andere meningen kunnen jouw eigen mening beïnvloeden, en dan koop je misschien wel niet dat item waarvan jij vind dat het je super staat. Jouw eigen mening is het belangrijkst! Jij weet wat je wil en je kan al je shopping tijd gebruiken en zo dus ook benutten.

6. Koop geen nep leren schoenen

Ze zijn echt heel leuk, die knappe schoenen van Zara en H&M en ze hebben ook nog een heel makkelijk prijskaartje. Geen geld, denk je. Totdat je thuis bent en ze nooit aan doet want: ze lopen niet lekker. Hoewel het soms verleidelijk is om een paar nep leren laarzen te kopen, raden we je aan om toch voor een echt leren paar te gaan. Echte leren schoenen lopen namelijk veel lekkerder en als je veel moet lopen wordt je ook gelukkiger van echte leren schoenen. Dit is de investering waard. Je kan echte leren schoenen ook dagen achter elkaar dragen, wat bij nep leren schoenen minder verstandig is.

7. Hou nieuwe merken in de gaten

Soms ben je toe aan iets nieuws. Als je eens iets anders dan anders aan je kledingkast wil toevoegen, waarom zou je dan niet nieuwe kledingmerken gaan uitproberen? Scrol door de foto’s van je favoriete it-girls op Instagram en bekijk welke kledingmerken zij taggen in de foto’s. Wie weet zit hier wel een heel leuk merk tussen waar jij binnenkort je nieuwe favoriete items shopt. Heb je deze websites al gezien waar je de leukste jurkjes kan kopen? Hier zitten vast nog een paar merken tussen die je niet kent.

 

READ MORE:
Het is niet goed om iedere dag dezelfde schoenen te dragen
WOW! Zoveel calorieën verbrand je dus tijdens het shoppen
> Shopping hacks voor de die hard Zara fans