De fouten die iedereen maakt bij het opmaken van de ogen

Al gaat het om je haarstyling of het sporten, iedereen maakt wel is een foutje. Zo ook bij het opmaken van de ogen. Je wilt niet dat je je ogen kleiner laat lijken, maar juist dat ze groter lijken, toch? Wij hebben daarom alle fouten die iedereen maakt bij het opmaken van de ogen op een rijtje gezet. Zo kun je jezelf herkennen, het verbeteren en het nooit meer fout doen!

De verkeerde kleur concealer gebruiken

Door een te lichter kleur concealer te gebruiken kunnen je wallen juist meer opvallen. Gebruik daarom inplaats van een hele lichte concealer een peach kleurige concealer. Zo vallen je wallen wel minder op! (Dit zijn de beste concealer hacks)

Eerst de concealer en daarna de foundation

Als je eerst de concealer aanbrengt op je gezicht veeg je het daarna met je foundation weer uit. Het effect van de concealer is dan eigenlijk weg. Het is daarom beter als je eerst je foundation aanbrengt en daarna pas je concealer.

Je wimpers krullen met mascara

Om klonterige mascara op je wimpers te voorkomen, kun je het beste eerst je wimpers krullen en daarna pas mascara aanbrengen. Dit is ook beter voor je wimpers en je wimperkruller. Zo verlies je minder wimpers en hoef je je wimperkrullen niet elke keer schoon te maken of een hele nieuwe te kopen.

Alleen primer opdoen als je oogschaduw gebruikt

Een primer doet echt wonderen. Daarom is het ook goed om primer op te doen als je eyeliner gebruikt. De eyeliner blijft daardoor veel langer zitten!  Dit geld trouwens voor alle make-up die je opsmeert.

Eerst eyeliner en mascara en dan pas oogschaduw

Als je eerst eyeliner en mascara opdoet en als laatste pas oogschaduw moet de kleur van de oogschaduw meteen goed zijn. Je kunt het er moeilijk afkrijgen omdat je eyeliner en mascara er al opzitten. Doe daarom eerst je oogschaduw op en dan past je eyeliner en mascara. Zo zit je oogschaduw ook meteen helemaal goed!

Je eyeliner naar beneden tekenen

Als de eyeliner naar beneden tekent zorg je ervoor dat je ogen veel kleiner lijken. Dit is niet de bedoeling van eyeliner. Voor mooie cat-eyes is het daarom beter om je eyeliner naar boven te tekenen, zo zien je ogen er juist groter uit!

Geen waterproof mascara gebruiken

Waterproof mascara is safe! Je weet maar nooit wanneer het weer gaat regenen in Nederland (en dit komt best vaak voor). Daarom is het altijd handig om waterproof mascara te gebruiken. Zo voorkom je dat je met uitgelopen mascara op je werk aankomt!

Donkere oogschaduw

Je wilt met de concealer zorgen dat je er minder moe uitziet, maar met de donkere oogschaduw maak je je ogen weer donker (??). Dit helpt natuurlijk niet echt. Als je er minder moe uit wilt zien, kun je beter een lichtere oogschaduw gebruiken inplaats van een donkere.

Slapen met mascara, eyeliner of oogschaduw op

Het maakt niet uit wat voor oogmake-up het is, het is allemaal niet goed voor je ogen als je het erop laat zitten. Zorg daarom dat je je ogen goed schoonmaakt voordat je gaat slapen. Zo voorkom je oogontstekingen! (Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van ons gezicht.)

We maken niet alleen fouten bij het opmaken van onze ogen
>De make-up fouten die we allemaal maken
>Maak jij ook deze 5 lipstickfouten?
>De meest gemaakte fouten tijdens het douchen