De knapste haarkleur voor jouw huidskleur

Onderschat nooit de kracht van de juiste haarkleur! Je haarkleur kan namelijk het mooiste in je naar boven halen, maar als je de verkeerde kleur kiest, kan je ook gigantisch de plank misslaan. We willen er allemaal knap, stralend en gezond uitzien, maar welke haarkleur doet dit voor je? We hebben de belangrijkste huidtinten en haarkleuren bekeken en komen tot de volgende conclusies:

De knapste haarkleur voor jouw huidskleur!

1. Bleke huid
Veel vrouwen met een bleke huid kiezen voor asblond, maar het gevaar is dat je haarkleur dezelfde kleur krijgt als je huid en het daardoor teveel in elkaar overloopt. Je kunt dit met behulp van make-up wat beperken, maar misschien werkt een andere haarkleur wel beter voor jou! Goudblond werkt namelijk bij een bleke huid erg mooi. Gouden kleuren geven je witte huid een warme ondertoon, waardoor je er wakkerder en frisser uitziet.

2. Lichte huid
Heb je een lichte huid? Kies dan voor chocoladebruin! Donkere kleuren zullen je ogen oplichten (een té donkere kleur geeft je een harde uitstraling). Kies voor lichtbruine highlights om het geheel wat zachter en natuurlijker te maken en je lokken zullen het allermooiste in je naar boven halen.

3. Lichte huid met sproeten
Sproetjes geven je lichte huid een warm effect. Kies voor een rode tint en je sproeten krijgen alle aandacht die ze verdienen! Je hebt er wel een beetje lef voor nodig…

4. Blanke huid
Bij een blanke huid staat karamel het mooist. Deze kleur geeft je gezicht een warme gloed. Als je voor een te lichte kleur kiest zal dit je bleker maken, een te donkere kleur legt de nadruk op je flaws (donkere kringen onder je ogen, oneffenheden in je huid).

5. Olijfkleurige huid 
Een donkerbruine kleur zal de vormen in je gezicht accentueren. Let op: heb je veel last van oneffenheden in je huid? Kies dan voor lichtere highlights, dit zal je huid rustiger laten lijken. Heb je bijvoorbeeld lichte ogen of volle lippen? Wees dan niet bang om voor een lekkere donkere kleur te gaan!

6. Gele huid
Kijk uit met blond-, goud- en oranje tinten. Deze kleuren hebben een gele ondertoon en dit zal jouw huidskleur niet ten goede komen! Kies liever voor dieprood of donkerbruin…

7. Donkere huid
Auburn bruin is jouw kleur! Voornamelijk donkere tinten met een warme ondertoon laten de kleur in je gezicht spreken. Combineer donkere tinten met auburn bruin om het contrast tussen je huid en haar op te lichten.

READ NEXT
> Het haarproduct dat iedereen nodig heeft!
> Zo groeit je haar sneller!
> 5 haarstijlen die je in een minuut gefixt hebt!