De tips voor een weekend weg in de modestad Milaan

Is school weer begonnen of zit je vastgeketend aan je bureau op kantoor? Net terug gekomen van een reis of heb je helemaal geen vakantie gehad? Hoe dan ook, als we Quinta van Vliet moeten geloven, wordt het weer hoog tijd dat je een nieuw (steden)tripje gaat boeken! Dit maal niet naar Santorini maar naar modestad Milaan… Tutto beno!

Where to stay

Even sparen, maar zeer de moeite waard: het prachtige Senato Hotel Milano. Gelegen op 10 minuutjes loopafstand van de Duomo, grenzend aan een fijne winkelstraat, maar toch een oase van rust in deze warme stad. Daarnaast zit er ook een ijssalon om de hoek! Boven jouw budget? Er zijn ook een hoop leuke airbnb-tjes in Milaan!
Foto1 hotel

S-h-o-p-p-e-n!

Als je dan toch die kerk op het plein bekeken hebt en de selfie-sticks wijzelijk af hebt geslagen van de talloze verkopers, wordt het hoogtijd voor het echte werk: winkelen! Bekend van de foto’s en een echte must-see is de Galleria Vittorio Emanuelle II. Bewonder de prachtige etalage’s van de meest luxe merken, zoals die van Louis Vuitton.

Foto4 louis vuitton Foto3 galleria

In warenhuizen La Rinascente en Excelsior kijk je gegarandeerd je ogen uit. Van deze prachtige winkels kan Nederland nog een boel leren! Moe van het winkelen? Dan drink je op het dakterras van La Rinascente een lekker koel drankje met uitzicht op de Duomo.

Missoni heeft een prachtige eigen winkel in deze fijne stad, een echte must visit! Loop je een stukje verder, kom je het VOGUE huisje tegen. Hierin worden de nieuwste tijdschriften verkocht. Ik was er toevallig afgelopen weekend, dus ik heb mooi even de September issue van de laatste Vogue meegepikt!

Foto5 Missoni Foto6 vogue

Mangare
Geen onbelangrijk deel van je bezoek aan Italië: food! Neem absoluut ontbijt bij je hotel, want ontbijten? Daar hebben de Italianen absoluut geen tijd voor. Een kop koffie en een zoet broodje wordt staand naar binnen gewerkt en that’s it. Ontbijten buiten je hotel is dus bijna onmogelijk. Voor een goede lunch ga je naar T’a Milano. Geen zin in een zware maaltijd? Er is ook ruime keuze op de kaart met chocolade gerechten, wiehoe!

Na de lunch duik je nog even de zonovergoten stad in waarna je begint aan het aperitivo. Vergelijkbaar met onze vrijdagmiddagborrel: je bestelt rond een uur of vijf een lekkere alcoholische versnapering met daarbij kleine hapjes (om te delen). 10 corso como is hiervoor de perfecte plek. Deze conceptstore/art gallery en restaurant met buitentuin moet je sowieso tijdens je bezoek aan Milaan bezocht hebben!

Foto8 corso como Foto9 corso como

Dineren doe je bij Camillo Benso. Een echt begrip in Italie. Goed eten voor een goede prijs. Prachtige inrichting en daarnaast kun je met mooi weer ook nog eens buiten zitten. Nog niet voldaan? Bezoek dan rooftop Me Milano, hier geniet je van je Martini met uitzicht over de hele stad!

Personal favorites
In Palazzo Reale achter de Duomo, zit een museum gevestigd met diverse tentoonstellingen. Ik ben zelf als groot fan naar de expositie van Escher geweest, een Nederlandse, zeer bekende kunstenaar. Geen haast: de expositie is nog tot 22 januari 2017. Maak net zoals ik je selfie in de Escher Mirror room!

Foto12 palazzo reale Foto14 Escher

Heel hoog op m’n bucketlist en zo gaaf: Fondazione Prada. Een oud fabrieksterrein omgebouwd tot enorm museum, opgericht door modemerk Prada. In totaal elf gebouwen, waarvan de laatste nog in aanbouw is, stellen verschillende kunstenaars hun werk tentoon. Bij aankomst springt het met bladgoud bedekte gebouw direct in het oog. Een echte must see voor kunst- en modeliefhebbers.

Foto15 Fondazione Prada Foto18 Fondazione

Om even bij te komen van de indrukwekkende omgeving van Fondazione Prada (men loopt rond in gevangeniskleding en je waant je in een ware industriële bijeenkomst), bezoek je het aangelegen Bar Luce. Bekend uit talloze films, en een groot contrast met de rest van de omgeving. In dit mierzoete barretje eet je een stuk van de roze Bar Luce staat om je vingers bij af te likken. Als je geen risico wil lopen, reserveer je van tevoren even. De bar is erg bekend en geliefd!

Foto22 Bar luce Foto19 Bar luce

Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan ook even de foto’s op mijn Instagram! In mijn volgende verslag vertel ik jullie meer over Valencia! Ciao ciao!

READ NEXT
Zo boek je zo goedkoop mogelijk je vliegticket
Onontdekte citytrip ideeën die net zo tof zijn als Paris, Berlijn en NYC
Welke vakantie past het beste bij jouw sterrenbeeld?

Photo credit: Quinta van Vliet