Deze dingen doe jij onbewust die slecht zijn voor je huid!

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen. Toch vergeten we dit vaak of doen we dingen die we niet eens doorhebben. Er zijn namelijk zat dingen die we onbewust doen die slecht zijn voor je huid. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Make-up overdosis
We zijn natuurlijk hartstikke blij dat make-up bestaat, maar eigenlijk is helemaal niet zo goed voor je huid. Doordat je een laag aanbrengt, gaan je poriën dicht zitten. Een gevolg hiervan is dat je huid sneller oud wordt, en dat willen we natuurlijk niet. Kijk ook goed naar de houdbaarheidsdatum van je product. Over de datum? Weg ermee!

Alcohol
Heerlijk op een terrasje met een gezond wijntje in je hand? Heel fijn natuurlijk, maar daar denkt je huid anders over. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt. Dus hydrateer je huid goed nadat je een avondje op stap bent geweest. Oh, en drink tussendoor ook water! Niet alleen goed voor je huid, maar zo voorkom je ook een kater. Twee vliegen in één klap! Toch een kater te pakken? Probeer dit dan eens!

Stress
Stress is funest voor je huid! We snappen het wel, je krijgt stress van een verhuizing, die aankomende vakantie of een belangrijke presentatie op je werk. Toch heeft dit ook invloed op je huid. In je gezicht krijg je sneller last van puistjes en oneffenheden. Nog een goede reden om tijdens je stressaanval rustig te blijven!

Haarspray in je gezicht
Het kan weleens gebeuren dat je per ongeluk hairspray in je gezicht spuit in plaats van in je haar. Je huid wordt er plakkerig van en het is gewoon heel vervelend. Houd de volgende keer je hand voor je gezicht zodat je dit vermijdt. Gebeurt het toch? Reinig je huid dan meteen!

Slaaptekort
Niks is lekkerder dan een klokje rond slapen. Zo denkt je huid er ook over. Slaap je lang, dan is de kans groot dat je huid stralender is dan wanneer je maar vier uurtjes slaapt. Je huid ziet er dan vaak dof uit en dat is iets wat we niet willen…

Zout versus zoet
Chips en chocolade zijn soms zo verslavend dat je er van blijft eten. Niet alleen heel slecht voor je lichaam, maar ook voor je huid. Zout zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt en suiker tast het collageen aan in je gezicht. Kan je het toch niet laten liggen? Dan hebben wij twee gezonde recepten van groentechips en Snickers voor je!

Boenen, boenen, boenen
Je wilt direct je bed in dus je make-up haal je er als de malle af of zelfs helemaal niet. NIET DOEN! Dit is namelijk heel slecht voor je huid. Zo raakt je huid namelijk enorm geïrriteerd. Zorg er daarom voor dat je je huid altijd goed reinigt! Een puistje uitknijpen kan je beter ook laten. Vaak zitten er bacteriën aan je vingers waardoor het puistje ook geïrriteerd wordt.

Laat die koffie maar een keer staan
Koffie zorgt voor rimpels! Ja, nu laat je dat derde bakkie wel staan, of niet? Wij hebben het recept voor je zodat je je koffie gewoon laat staan! Maar als je zo erg verslaafd bent aan koffie en dus echt niet zonder kan, probeer dan bij elke kop een glas water te drinken.

Roken
Roken is helemaal niet goed voor je. Daar is je huid het ook helemaal mee eens. Koffie en sigaretten zijn twee vrienden aangezien ze beiden het verouderingsproces versnellen. Nicotine zorgt ervoor dat de elastine en collageen in je huid af worden gebroken. Hierdoor wordt je huid snel dof en krijg je een gele teint.

Whatsappen is gezonder dan bellen
Bellen doen we gelukkig toch al veel minder dan whatsappen, en dat komt goed uit. Doordat je de telefoon namelijk bij je gezicht houdt, komen er allemaal bacteriën op je huid. Houd het dus maar bij whatsappen.

Blijf smeren! 
De fout die wij Nederlanders vaak maken is dat we in de winter geen zonnebrand gebruiken omdat er toch geen zon is. Het is belangrijk om dit toch te doen aangezien de zon soms toch doorbreekt, vooral op wintersport straks! Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel dag- en nachtcrèmes te vinden die een bepaalde hoeveelheid SPF bevatten. Komt dat even goed uit! Daarnaast is er ook eten dat ervoor zorgt dat je huid beschermd is tegen de zon!

Source: Negin Mirsalehi